Vijesti

“Ljubav po lički“ u Zagrebu

Kazališna predstava “Ljubav po lički“ 4. travnja stiže u Zagreb. Program KUD-a “Lipa” Sinac koji je maksimalno iskoristio kapacitete kinodvorane Gackog pučkog otvorenog učilišta bit će predstavljen u Dječjem kazalištu Dubrava.

Radnja “ljubavi po lički” smještena je u 1912. godinu a prikazuje životne situacije nekoliko ljubavnih parova u tradicionalnom okruženju, na dinamičan i humorističan način. Kroz čitav program predstavlja se i prava mala etnološka riznica u obliku ličke čakavice, tradicijskih obrta te tradicijske glazbe i pjevanja. Iako je ovo prvi ovakav sadržaj KUD-a “Lipa” u novije vrijeme i to amaterskog karaktera, slobodno možemo govoriti da nadilazi granice amaterizma.

KUD “Lipa” Sinac svoj početak veže za 1923. godinu te redovito oduševljava publiku na nastupima diljem Hrvatske i svijeta. Posebna raznolikost, otvorenost i pozitivan pristup osobine su koje krase ovo društvo i čine ga posebnim u Lici. Djeluju kroz nekoliko sekcija (npr. “Vridnice”, “Rožice”, “Panjine”) a na 90. godišnju društva u Sincu su ugostili LADO. Ne sumnjamo da će nas i ovog puta oduševiti!

Preostale informacije o ovom događaju možete vidjeti ovdje.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close