Lifestyle

Ljetni festival METAJNA na Pagu

Novoosnovana Udruga „Stare užance otoka Paga“ i obrt Valentina Metajna  u suradnji s Gradom Novaljom i Turističkom  zajednicom  Grada Novalje  ove  sezone  pokreću  projekt   pod  nazivom Ljetni festival  Metajna  2015


Ljetni festival Metajna odvijati će se od 24.lipnja do 1. rujna, a njime se prvenstveno želi promovirati raznolikost otoka Paga. Tako će samo otvorenje Festivala biti posvećeno prezentiranju velike kulturne baštine otoka Paga uz sudjelovanje svih domaćih  izvođača  poput  Klape Sol, Klape Navalia, Kulturnog  društva  Družina-Pag, KUD-a Novalja, Klape Peružini, Dječjeg zbora Violice-Pag, Klape Slavuji te klape Kolanjke. Kulturna događanja pratiti će i bogata gastronomska ponuda po kojoj je otok poznat, a sve pod motom „Kako je to nekad bilo“.

Turistima i svim posjetiteljima tako će se prezentirati  život na otoku kakav je nekad bio, pa će se odjeća prati ručno, plesti će se čarape i džemperi, presti vuna, krpati mriže, igrati karte, boćati, mijesiti kruh, kuhati rakiju, peći srdele, plesti luk, kuhati brudit i polentu, peći puževe i kuhati hobotnice.

Ideja organizatora  bila je osmisliti projekt  koji će upotpuniti  otočku turističku ponudu autentičnim paškim  folklorom, paškom pismom te ostalom domaćom glazbom.

„S  obzirom da je  Otok Pag  jedna  od   najfrekventnijih   ljetnih destinacija  i  s obzirom na  činjenicu da je na toj destinaciji  velika koncentracija domaćih i inozemnih  turista, uvjereni smo da će naš projekt  privući  veliki broj  posjetitelja.“, poručuju organizatori iz Metajne.

Kao dio projekta biti će organizirani  i Dani sira, čipke i soli, istaknuti kao najbolji  proizvodi  Paga poznati  svjetskoj javnosti. U prezentaciju proizvoda uključiti će se  i domaći proizvođači – Sirana Gligora, Paška sirana, Sirana Mih te čipkarice Pag. Osim izvođača sa Otoka  Paga zabavni program će obogatiti i domaći izvođači te su najavljeni koncerti Mladena Grdovića, Jasmina Stavrosa, Lidije Bačić, Jose Butorca i mnogih drugih.

Dodatna pogodnost biti će i brod Festini koji će kao poveznica  voziti u  večernjim satima iz Paga u Metajnu i natrag.

Ljetni festival metajna

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close