Ljepša slika jeseni: Nastavljaju se sunčani dani, temperature će biti vrlo ugodne

Do kraja tjedna uživat ćemo u suncu i dnevnoj toplini, ali ujutro će na kopnu biti svježe s maglom.


Uz jačanje grebena anticiklone od jutra pretežno sunčano, ujutro će u unutrašnjosti mjestimice biti i magle, a na Jadranu će i dalje biti pojačane bure, osobito u Dalmaciji, pod Biokovom i olujnih udara bure.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, tek će rijetko biti umjerene naoblake. Vjetar slab, a temperatura ugodna – između 18 i 22 stupnja.

Poslijepodne u Slavoniji, Baranji i Srijemu prolazno više oblaka, rijetko je moguća koja kap kiše. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura do 21 °C.

U Dalmaciji sunčano i ugodno toplo, u drugom dijelu dana i manje vjetrovito. Bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura između 22 i 25 stupnjeva, a more je samo nekoliko stupnjeva svježije.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, već sredinom dana će buru zamijeniti jugozapadnjak, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. U gorju uz dosta sunca temperatura oko 18 stupnjeva.

DO KRAJA TJEDNA NA KOPNU

Idućih dana ostajemo u stabilnom razdoblju – što znači dosta dnevne vedrine, ali i sve češću pojavu magle. Jutra će biti nešto svježija, ali tijekom dana čak i malo toplije s temperaturom iznad 20 stupnjeva. Sve u svemu do kraja tjedna uživamo u ljepšoj slici jeseni.

DO KRAJA TJEDNA NA JADRANU

Na Jadranu većinom sunčano, jedino će u drugom dijelu tjedna mjestimice biti magle. Nakon ove kraće burne epizode, vjetar uglavnom slab, tek ponegdje i umjeren, a često će potpuno izostati. Temperatura bez veće promjene.


 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close