Scena

Ljepote Brinja u očima mladog fotografa Marka Perkovića

U ponedjeljak 9. prosinca svečano je otvoren novouređeni Kulturni centar u Brinju uz izložbu mladog i talentiranog zaljubljenika u fotografiju Marka Perkovića.


Marko se za fotografiju počeo zanimati još prije tri godine, a za sve je zaslužan njegov tadašnji profesor geografije i mentor Tihomir Gržinčić koji je prvi prepoznao Markov talent.

Nakon svog rodnog Zagreba, Marko je počeo fotografirati i ostale gradove Hrvatske, a veliku inspiraciju pronalazi u rodnom mjestu svoga djeda – Brinju.

Brinje je čest motiv Markovih fotografija i videa, a ljubav prema Brinju donijela mu je i nagradu na foto natječaju „NajGEO fotografija 2017. godine“ u organizaciji Hrvatskog geografskog društva u Zadru. Naime, Marko je osvojio treće mjesto za fotografiju koju je snimio ispred ulaza u špilju Siničić u kolovozu 2017. godine.

Fotografija nosi naziv “Cvijet dobrodošlice“, a izložena je u prostoru novouređenog Kulturnog centra s ostalim Markovim fotografijama koje prikazuju motive iz Brinja.

Kao mali sam došao prvi put u Brinje i zavolio ga, moje srce je uvijek uz njega”, rekao nam je Marko u razgovoru prije godinu dana kojeg se možete prisjetiti ovdje.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Marko Perković

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close