AutomotoVijesti

LIVE STREAM – Nikola Tesla EV Rally 2018. se vozi Hrvatskom!

Nikola Tesla EV Rally 2018, vozi se kroz 17 gradova, 6 nacionalnih parkova, s početkom u Rovinju, i završetkom u Zagrebu. Utrka će proći kroz Ličko-senjsku županiju, a posebna točka biti će rodno mjesto Nikole Tesle – Smiljan kod Gospića. Sve završava u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu.


Jedini rally isključivo električnih vozila na svijetu i prvi održan u ovom dijelu Europe međunarodnog je karaktera. Osnovna ideja ovog rally-a je suradnja i integracija partnera, gradova, mjesta, turističkih zajednica i svih povezanih institucija u cilju promocije zelenih tehnologija i obnovljivih izvora energije, ekologije, hrvatske izvrsnosti te njenih prirodnih ljepota.

Svake godine ovaj inovativan i jedinstveni turistički projekt pomiče granice i na najbolji način promovira hrvatsku u Europi i svijetu te obara rekorde i postavlja nove standarde.

Najljepši i najtiši rally na svijetu, 5. po redu međunarodni “Nikola Tesla EV Rally Croatia” pod visokim je pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gđe.Kolinde Grabar-Kitarović i Gradonačelnika grada Zagreba g. Milana Bandića. Starta tradicionalno u Istri, u Rovinju 3.6. i trajati će do 10.6. s ciljem u Zagrebu. Čak 8 dana vožnje rutom dugom 1550 km kroz najljepše predjele Hrvatske, preko 5 otoka i 6 nacionalnih parkova uz mnoštvo atrakcija na ruti koja je i službena “Zelena električna magistrala” s punionicama koje se postavljaju na najatraktivnije lokacije. Niti jedna lokacija na ruti nije odabrana slučajno već s ciljem da pokaže ono najbolje što Hrvatska nudi, od kulturne baštine, prirodnih ljepota do naše wine i gastro scene, te ponude luksuznih hotela od Lone-a u Rovinju, Bellevue hotela na Malom Lošinju, Iadere u Zadru do hotela Esplanade u Zagrebu. A sve to naravno uz dodatak adrenalina.

Rovinj, Vodnjan, Vrsar, Buzet, Cres, Lošinj, Krk,  Pag, Zadar, Smiljan, Plitvička Jezera i Zagreb, zaustavne su točke ove električne avanture. Na svakoj zaustavnoj točci sudionici će uživati u delicijama i vrhunskom vinu dok se odmaraju za slijedeću dionicu. Vožnja panoramskim cestama svake godine ostavlja natjecatelje bez daha dok istražujemo unutrašnjost Istre, preko otoka Cresa, Lošinja, Krka te otoka Paga s čudesnim mjesečevim krajolicima, grad Zadar te rodno mjesto Nikole Tesle u Smiljanu i predivnog Zagreba u kojem će se održati završnica relija te svečana dodjela nagrada.

Cijelo vrijeme rally-a biti će uključene kamere Live Croatia Cam  koje će pratiti sudionike i sva događanja iz dana u dan. Organizator utrke je tvrtka Eva Blue d.o.o. iz Zagreba.

Portal LIKACLUB je medijski pokrovitelj ovog događanja i omogućava aktivno praćenje događanja, posebice u Ličko-senjskoj županiji.

KLIKNI NA SLIKU za početak prijenosa uživo!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close