Liku sutra očekuje i do 25 centimetara snijega

CRVENO UPOZORENJE

Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za Liku.


Na području gospićke regije sutra se očekuje visina snijega od 10-25 cm i kiša koja se smrzava na tlu i predmetima, s minimalnom temperaturom do -3 °C.

Rasprostranjena pojava obilnog snijega i/ili značajnog prekrivanja ledom što za posljedicu ima prekid cestovnog, željezničkog i zračnog prometa i prijenosa robe/transporta. Velik je rizik da vozači ostanu zameteni. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti”, stoji u upozorenju DHMZ-a.

Foto: DHMZ
Foto: DHMZ

Pretežno oblačno, na Jadranu s kišom, u unutrašnjosti snijegom, a ponegdje i kišom koja se smrzava u dodiru s podlogom. Na Jadranu i područjima uz njega oborina će mjestimice biti obilna, dok će na istoku biti rijetka pojava. Deblji snježni pokrivač očekuje se u gorskim predjelima, a najveća vjerojatnost poledice bit će u južnoj Lici i središnjim krajevima.

Vjetar na kopnu slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, u Dalmaciji jugo. Temperatura zraka na kopnu uglavnom između -3 i 3, na Jadranu najniža jutarnja od 3 do 8, prema jugu i malo viša, a najviša dnevna između 7 i 13 °C”, stoji u prognozi DHMZ-a za sutra.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close