VijestiScena

Likovna udruga Lika poziva na otvorenje izložbe slika Zorana Homena

Likovna udruga Lika poziva na izložbu slika Zorana Homena “Stvarnije od stvarnog” koja će se održati 5. travnja 2019. godine u Galeriji LU (Pučko otvoreno učilište dr. Ante Starčević Gospić).


Ova izložba je prva u nizu izložbi iz projekta „Paket kulture“ koji je financiran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a Likovna udruga Lika je nositelj projekta.

Zoran Homen rođen je 1951. godine u Osijeku. Odrasta u Đurđevcu gdje završava osnovnu školu i gimnaziju. Studij ga odvodi u Zagreb. Diplomira likovni odgoj na Pedagoškoj akademiji, a potom završava studij arheologije na Filozofskom fakultetu. Godine 1978. zapošljava se u Gradskom muzeju Križevci u kojem završava 2016. svoj radni vijek kao dugogodišnji ravnatelj.

Likovnim radom započinje se baviti još u gimnaziji. Dolaskom u Križevce odmah se uključuje u likovni život ( organizacija izložbi, vođenje tečaja slikanja i dr.). Izlagao je na 13 samostalnih i oko devedesetak skupnih izložbi. Za svoj slikarski rad dobio je više priznanja i pohvala. Slike mu se nalaze u fundusima nekoliko muzeja i galerija u domovini, u javnim prostorima te u mnogim privatnim kolekcijama u zemlji i inozemstvu. Primljen je u članstvo HDLU-a SZ Hrvatske, a član je nekoliko lokalnih slikarskih udruga. Redoviti je član Družbe ”Braća Hrvatskoga Zmaja” sa zmajskim imenom: Zmaj Bokeljski. Izradio je više oltarnih slika za crkve u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Posebno su mu zapaženi portreti hrvatskih svetaca i blaženika. Slika mrtve prirode, pejsaže i portrete u maniri hiperrealizma, a službena kritika svrstava ga među naše respektabilne slikare toga stila.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close