Ličko-senjska županijaNacionalnaPolitikaPromo

Lika treba novi početak

FRANKO VIDOVIĆ, nositelj liste Restart koalicije u IX. izbornoj jedinici

Kandidati liste RESTART koalicije u IX. izbornoj jedinci predvođeni nositeljem liste Frankom Vidovićem, proteklih su dana obišli područja Šibensko-kninske, Zadarske i Ličko-senjske županije te u druženju s građanima predstavili glavne smjernice izbornog programa Restart koalicije.


U svom programu, Restart koalicija nudi novi početak za Hrvatsku i njene građane. Cilj je u što kraćem vremenu sanirati posljedice krize izazvane pandemijom COVID-19, pokrenuti gospodarstvo, smanjiti nezaposlenost te omogućiti rast plaća i mirovina, odnosno rast standarda građana.

Govoreći o području Ličko-senjske županije, Franko Vidović istaknuo je kako je u 20 godina, koliko HDZ vlada Likom, ona devastirana, osiromašena i opustošena. Nevjerojatno je, ističe Vidović, da danas, u 21. stoljeću pričamo o nužnosti uvođenja kanalizacije, da dijelovi Like nemaju vodu. U Liku se nije ulagalo, samo se govorilo o tome što bi trebalo, uglavnom pred izbore, a nije se učinilo ništa. Uništeno je tisuće radnih mjesta, a mnoge obitelji su otišle trbuhom za kruhom.

„SDP ovdje nije imao priliku obnašati vlast i Ličko-senjska županija je neprekidno bila pod paskom HDZ-a sve do raskola s gospodinom Milinovićem. Nismo bili u mogućnosti odlučivati, ali smo stalno nudili prijedloge i rješenja. Međutim, SDP i Restart koalicija, kao državna vlast sutra itekako imaju odgovornost prema Lici. Ne želimo da mladi odlaze i zato je naš plan usmjeren na poljoprivrednu, gospodarsku i turističku revitalizaciju Like“, navodi Vidović.

Također, ističe kako je Ličko-senjska županija primjer neravnomjernog razvoja.

„Imamo obalu koja se razvija vrlo dobro i naselja koja su turistički oživjela. S druge strane je prostor iza Velebita u kojem, usprkos prirodnim ljepotama i Plitvičkim jezerima, ne dolazi do sinergije poljoprivrede i turizma. Moramo to povezati i Plitvička jezera moraju biti zamašnjak razvoja ovog kraja. Treba se orijentirati na male i srednje poduzetnike, OPG-ove, pružiti im šanse, subvencije i poticaje te im pomoći da osiguraju tržište. Politika čistih računa i čistih ruku je ono što Lika treba. Treba novi početak i to je ono što će omogućiti Restart koalicija“, zaključuje Franko Vidović uz poruku biračima:

„Izađite na izbore 5. srpnja i izaberite promjene. Podržite Restart koaliciju – lista broj 14!“

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: SDP

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close