Ličko-senjska županijaTech

LIKA NA DNU: Po podacima uspješnosti IT sektora Ličko-senjska županija je najgora

PO NOVIM PODACIMA HGK

Zagreb je po IT industriji najjači, govori to nova analiza HGK koja je proširila analizu od 2008.-2019. godine


S druge strane, Ličko-senjska županija, što uključuje i Liku, je na samom dnu. Surova je to realnost koju pokazuju brojke, a pokazuju ono što mogi znaju. Lika je tehnološki potpuno nerazvijena, te iako se nalazi na pravcu žile kucavice Hrvatske, izuzetno prometnoj liniji Zagreb-Split, pokazuje potpunu nezainteresiranost za mlade te ikakav IT sektor.

Foto: Jutarnji – novac..jutarnji.hr

16. veljače predstaviti će se najnovija studije HGK, a napravili su ju Goran Mrvoš, predsjednik Udruženja za IT pri HGK, te s Borisom Žitnikom iz Omnia Consultinga i Daliborom Subotičancem iz Tvornice istraživanja.

– Ovogodišnja je analiza nadopunjena podacima o ulaganjima u istraživanje i razvoj od 2008. do 2019. godine te nudi pregled po županijama za ukupno razdoblje, a cilj nam je da se da dobar uvid u razinu inovativnosti i smjernice za razvoj IT industrije prema kategorijama IT poduzeća – zaključio je Mrvoš.

Nakon objave studije opširnije ćemo izvijestiti o njenim rezultatima te detaljnije pojasniti ovu nesretnu činjenicu.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close