VijestiSportTurizam

LIKA CAVE TREKK Pogledajte raspored najvećeg ličkog događaja ovog ljeta!

Prvi pećinski trekking u Hrvatskoj, koji će na jednom mjestu okupiti više od 500 sportaša avanturista,  pripremio je potpuno originalan koncept – trčanje od spilje do spilje na području Pećinskog parka Grabovača, jedinog pećinskog parka u Hrvatskoj. Riječ je o Lika Cave Trekku koji će se održati u ličkom kraju, na 100 kilometara staza uz bogat program.

Da Grabovača itekako opravdava ime Cave Trekk kao niti jedna druga lokacija u Hrvatskoj i šire, dokazuje i činjenica da se na širem području Grabovače nalazi preko 40 speleoloških lokaliteta, pa će se tako trčati kroz četiri dionice različitog intenziteta i duljine – Light, Active, Challenger i Ultra – sve sa zajedničkim startom i ciljem u centru Perušića.

U pećini Samograd kontrola će biti na samom kraju pećine, 400 metara u dubini zemlje. Na utrku LIKA CAVE TREKK do danas je prijavljeno već više od 500 trkača.

Avantura je zaista najveći predznak ove manifestacije jer osim trekkinga za sve zainteresirane pripremljeno je i splavarenje prekrasnom rijekom Likom te prezentacija jedinstvene turističke ponude „Lika is adventure“.

Biti će tu i izuzetan gastronomski i umjetnički doživljaj te će posjetitelji cijeli dan moći kušati proizvode OPG-ova s područja Like, a u Perušiću će umjetnici grafiteri oslikavati površine motivima najpoznatijeg Ličana Nikole Tesle povodom 160 godina njegova rođenja, ali i motivima georaznolikosti čime će se Grabovača posebno istaknuti u Hrvatskoj.

Cilj utrke je popularizacija prirodne baštine, geobaštine i geoturizma Hrvatske, a ona ima i svoj humanitarni karakter te je suorganizator događanja Zaklada Ana Rukavina. Na dan utrke svi zainteresirani moći će se upisati u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica „Lijek je u nama“ čime mogu doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži.  

Nakon utrke za sve posjetitelje organiziran je akustični koncert grupe Vatra u pećini Samograd. Koncert počinje u 20 sati u nezaboravnoj atmosferi na temperaturi od samo 9°C.

Donosimo cjelokupni raspored događanja Lika Cave Trekka za 23. srpnja u Perušiću kroz pregled sportskog i humanitarno zabavnog dijela manifestacije. Sve informacije možete pratiti na Facebook događaju LIKA CAVE TREKK i službenoj Facebook stranici ustanove Pećinski park Grabovača.

SPORTSKI DIO – LIKA CAVE TREKK

8:00 Sportski program (Perušić, centar)
8:30-10.30 Registracije za utrku za sve kategorije
9:30 Start za Ultra kategoriju
10:00 Start za Light, Active i Challenger kategoriju
12:00-18:00 Dolazak na cilj (sve kategorije) i obrok
15:00 Proglašenje pobjednika za Light, Active i Challenger kategoriju
17:00 Proglašenje pobjednika za Ultra kategoriju
20:00 Limit za dolazak na cilj (Ultra kategorija)

 

HUMANITARNO ZABAVNI DIO – LIKA CAVE TREKK

8:30-18:00 Predstavljanje OPG-a, turistička ponuda „Lika is adventure“, prezentacija Ducati komponenti, oslikavanje javne površine Teslinim motivima i motivima georaznolikosti Perušić, centar
8:30 Posjet pećini Samograd Info punkt Grabovača
10:00-12:00 Upis u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica Perušić, centar
10:00 Posjet pećini Samograd Info punkt Grabovača
11:30 Posjet pećini Samograd Info punkt Grabovača
12:00 Splavarenje Rijeka Lika
13:30 Posjet pećini Samograd Info punkt Grabovača
14:00 Splavarenje Rijeka Lika
15:00-17:00 Upis u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, Perušić, centar
15:00 Posjet pećini Samograd Info punkt Grabovača
16:00 Splavarenje Rijeka Lika
16:30 Posjet pećini Samograd Info punkt Grabovača
18:00 Splavarenje Rijeka Lika
18:00 Posjet pećini Samograd Info punkt Grabovača
19:30 Posjet pećini Samograd Info punkt Grabovača
20:00 Akustični koncert grupe Vatra Pećina Samograd
21:00 After party Perušić, centar

Cijene ulaznica za sve posjetitelje Pećinskom parku Grabovača 23. srpnja je 25,00 kuna po osobi, u što je uključen koncert grupe Vatra u večernjim satima. Cijena splavarenja rijekom Likom za posjetitelje u trajanju od 1 sat i 30 minuta je 30,00 kuna po osobi.

Posjetite Liku i u cjelodnevnom događanju uživajte u čarima ljepote te turističkih i sportskih mogućnosti ličkog kraja!


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close