KulturaIzdvojeno

LIKA ART RESIDENCY 2021. Umjetnici donirali svoja djela za humanitarnu aukciju

Od 18.-20. rujna 2021. godine na imanju „Eko selo Krš“ u organizaciji Likovne udruge Lika održana je likovna kolonija “Lika Art Residency 2021.”


Na susretu 14 likovnih stvaratelja i 6 likovnih umjetnika nastalo je preko 30 djela koja će biti ponuđena na aukciji u organizaciji Rotary klub Gospića u prosincu 2021.

Sva sredstva koja će se na aukciji prikupiti bit će usmjerena za poboljšanje životnih uvjeta obitelji Jovanović iz Kalinovače nedaleko od Gospića.

Sudionici dolaze Rijeke, Splita, Stubičkih Toplica, Plitvičkih Jezera, Otočca, Lovinca, Križevaca i Gospića, a jedan autor je iz Slovenije.

Ova akcija nastavak je aktivnosti koje su započete ranijih godina kroz program 4ART financiran sredstvima Grada Gospića, a pored humanitarne komponente ima i zagovaračku ulogu za dugoročni projekt likovne udruge kojim bi osigurali adekvatan prostor za rezidencijalni boravak domaćih ali i inozemnih umjetnika. Umjetničke rezidencije postale su sastavni dio razvoja umjetničkih karijera. One igraju važnu ulogu u umjetničkoj mobilnosti. Umjetničke rezidencije neprocjenjive su kao dodatak kratkotrajnim kulturnim razmjenama jer dopuštaju umjetnicima dublji razvoj i razumijevanje društava i kultura, kako domaćina tako i sredina iz kojih dolaze. Projekt umjetničke rezidencije obuhvaća široki raspon svih uključenih aktera, od umjetnika i umjetničkih organizacija, do lokalne zajednice i gospodarstvenika“, rekao nam je predsjednik Likovne udruge Lika Nikica Jelić.

Pokrovitelji ove akcije su Rotary klub Gospić i Grad Gospić.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close