Vijesti

Lijepo je vrijeme, hoće li potrajati do Uskrsa? Evo što kaže RTL-ov Dorian Ribarić

ŠTO NAS ČEKA?

Veliki tjedan započeo je iznadprojsečnom dnevnom toplinom, a tako će i nastaviti, pritom uz sve toplija jutra s kojima će i mraz izostati. Stabilna atmosfera potrajat će do vikenda, a onda jedno manje pogoršanje.


Većinom samo u prijepodnevnim satima u sjevernim kopnenim područjima oblačnije, a vrlo rijetko po kotlinama još kratko može biti magle, možda i uz zapadnu obalu Istre. Uz Jadran znatno sunčanije, ali će biti umjerene, ponegdje na srednjem i južnom dijelu pojačane bure i tramontane.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima razvedravanje te će ubrzo biti većinom sunčano, najprije na zapadu. Vjetar će uglavnom izostajati, a temperatura slična ili za nijansu viša od jučerašnje, oko 20 °C.

Na istoku oblaci nešto uporniji, osobito u Podunavlju. No, bit će sve više sunčanih razdoblja, ali će temperatura ipak biti malo niža od jučerašnje, između 16 i 19 °C.

U Dalmaciji većinom sunčano, ugodno toplo uz 20ak stupnjeva, a i bura će uglavnom okrenuti na slab do tek ponegdje umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu mjestimice i zapadnjak.

Slično na sjevernom Jadranu i u okolnom. Pretežno sunčano, a i vjetar će gotovo sasvim oslabjeti. Tek će pod Velebitom i na otvorenom moru biti umjerene bure, odnosno sjeverozapadnjaka. Još će malo ugrijati, uz obalu mjestimice i na preko 20 °C. Malo manje ugodno tek u Gorskom kotaru i Lici.

IDUĆIH DANA

Sredinom tjedna još uvijek stabilno, toplo, u četvrtak uz nešto veću mogućnost za kratkotrajnu jutarnju maglu. Jedno prolazno naoblačenje se očekuje s petka na subotu, a s njim će i malo osvježiti te pasti manja količina kiše, glavninom u večernjim i noćnim satima. Sam Uskrs bi tako trebao ostati suh.

Na moru do petka sunčano i stabilno proljetno vrijeme. Zatim promjenjivije, a malo kiše ili kakav kraći pljusak se očekuje uglavnom samo na širem riječkom području i u Dalmatnskom zaleđu, dok će drugdje ostajati suho.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close