Lifestyle

LIJEPI PRIMJERCI Foto zamka uhvatila čopor vukova na Risnjaku!

Nacionalni park Risnjak podijelio je na svojoj Facebook stranici zanimljivu fotografiju vukova u prirodnom okruženju.


Procjenjuje se da danas u Hrvatskoj živi ukupno 160 do 210 vukova. Vuk je naveden kao ugrožena vrsta na Crvenom popisu IUCN-a i zakonom je zabranjen njegov lov. Glavna staništa vukova u Hrvatskoj su krški ekosustavi koji se nalaze u Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji, gdje živi većina vučje populacije.

U Nacionalnom parku Risnjak, jednom od posljednjih utočišta ovih velikih zvijeri u Europi, kroz LIFE Projekt zaštite i upravljanja vukovima u Hrvatskoj stalno se putem radio-telemetrije prate dva vučja čopora (Risnjački čopor i Snježnički čopor).

Vukovi ovise o velikim, mirnim prostranstvima koja ne uznemiravaju ljudi zbog čega se jako rijetko mogu susresti u prirodi. Ne vole prisutnost čovjeka i namirišu ljudsku prisutnost kilometrima daleko. Fotografija čopora snimljena je foto zamkom, dalje od označenih staza i u divljem dijelu Parka, naveli su u objavi iz NP Risnjak.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Nacionalni park Risnjak

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close