Zdravlje

Postoji li lijek za mušku ćelavost?

Kada me netko traži u prostoriji punoj ljudi, ja sam „onaj tamo ćelavac“. No, čak se ni tada ne ističem, budući da otprilike 50 milijuna ljudi pati od takozvane androgene alopecije, poznatije kao muška ćelavost.


Gubitak kose u 20-ima i 30-ima čini se kao kraj svijeta, ali kažem vam da nije. Zaboravite na strah da ljepotice neće izaći s tipom kojeg je kosa napustila. Prije nekoliko godina, studija sveučilišta UPenn’s Wharton otkrila je da muškarci koji briju glavu ostavljaju dojam dominantnijeg mužjaka od onoga s bujnom kosom.

Pogledajte samo Johna Malkovicha ili Vina Diesela. Ne moramo naglašavati da žene vole muškarce koji imaju moć. Ipak, većina ćelavaca, voljela bi imati više kose.

Prije više od desetljeća obećan nam je lijek za gubitak kose, a mi već pomalo gubimo strpljenje. Ponekad, unatoč velikom tržišnom potencijalu, djeluje kao da se nitko ne trudi pronaći lijek. Od 1997. g. FDA nije odobrila niti jedan lijek za ćelavost.

Online troll na jednom forumu o gubitku kose, naveo me na nekoliko zanimljivih i neuobičajenih lijekova, uključujući tetoviranje tjemena (prikrijte to ćelavo mjesto!), šampona za kosu s kofeinom (natjerajte te folikule da se razbude i počnu proizvoditi nešto!), te razne biljne pripravke koji sadrže kapsaicin, tvar koja papričice čini ljutima (napunite tjeme svježom krvlju!).

Pročitajte više na menshealth.hr


 

Komentari

Komentara


Foto: hollywoodreporter

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close