Zdravlje

Liječnici upozoravaju: Nemojte upasti o ove tri zamke

Kad je riječ o zdravlju, poznata je ženska osobina da vlastite zdravstvene tegobe ne doživljavaju preozbiljno, nego stoički podnose bol i umor, misleći da će proći. S druge strane, žene su poduzetnije u traženju zdravstvenih rješenja, a to ih može odvesti u drugu krajnost, da sve pokušavaju riješiti same bez liječničke pomoći. Nemojte upasti o ove tri zamke Piše zadovoljna.dnevnik.hr


1. Ne vodite dovoljno računa o svom srcu
Iako je učestalost srčanih bolesti otprilike ista u žena i muškaraca, istraživanja pokazuju da žene nakon srčanog udara imaju dvostruko veći rizik od smrti nego muškarci.
Znanstvenici su također ustanovili da žene, osobito u mlađoj i srednjoj dobi, ne traže liječničku pomoć ako osjete simptome koji mogu značiti srčani udar (npr. bol i neugoda u prsima, nedostatak zraka, nagli napad umora ili mučnine) jer ne vjeruju da bi im se mogao dogoditi srčani udar. Stoga redovito kontrolirajte zdravlje srca i ne oklijevajte potražiti liječničku pomoć ako sumnjate na srčane tegobe.

2. Procjenjujete svoju težinu po odjeći
Ide vam na živce to što vaga, svaki put kad stanete na nju, pa makar to bilo i nekoliko dana zaredom, uvijek pokazuje drukčije brojke: jedan dan imate kilogram manje, za par dana dva kilograma više… I zato vam je lakše procjenjivati svoju težinu po tome kako vam odjeća (ne) pristaje.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close