VijestiTurizam

LIFE ON MARS U METAJNI Iskustvo izvan “ovog svijeta” za sve ljubitelje avanture!

Protekle tri godine, grad Metajna, udaljen 12 km od Novalje, bio je domaćin potpuno drugačije trke koja će vas lansirati van orbite, piše The Plitvice Times.


Life on Mars Trail, projekt koji je započeo kao utrka i prerastao u novi turistički proizvod, jedan je od festivala u kojima bi svi trebali sudjelovati barem jednom u životu.

Specifičnosti krajolika i prirodnih ljepota Metajne, kao i dijela grada Novalje koji sliči površini Marsa, čine ovu utrku jednom od najljepših i najintrigantnijih u Hrvatskoj. Zato svake godine utrka privlači mnogo trkača iz cijelog svijeta!

Preko tisuću sudionika u 2019. godini

Ove je godine treća utrka „svemirske staze Novalje“ ugostila više od 1300 sudionika na stazama dužine 7, 14, 21 i 25 kilometara. Osim hrvatskih trkača, utrka je privukla trkače iz obližnje Slovenije, Italije i Austrije, ali i trkače iz SAD-a, Španjolske i Njemačke, zbog čega je utrka Life on Mars Trail međunarodnog karaktera od samih svojih početaka.

Trčanje i hodanje krškim krajolikom poput plaža Ručice, Beriknice i Maline, koje imaju epitet najljepših dijelova grada Novalje i grada Metajne, izvrstan je način da bilo koji ljubitelj adrenalina provede vikend.

Možda će im biti zanimljivo znati i da je staza u Metajni, dugačka 14 kilometara, nedavno potpuno obilježena i otvorena tijekom cijele godine.

Karte, aplikacije i nove staze

U organizaciji Šimuna Cimermana iz inicijative „Treking liga“ i Turističke zajednice grada Novalje, „Life on Mars“ Pag Island Trail postao je prepoznatljiv predsezonski turistički proizvod u Novalji i na otoku Pagu.

Karta i mobilna aplikacija trenutno su u izradi kako bi olakšale kretanje svim aktivnih ljubiteljima odmora. Uz to, za sljedeću godinu planiraju se nove staze, signalizacija i oznake planetarne staze duge 19 kilometara.

Konačno, ako se pitate postoji li život na Marsu, preporučujemo vam da sami provjerite sljedećeg ožujka, kada će utrka Life on Mars Trail sigurno srušiti još više rekorda.

NE PROPUSTITE IDUĆI LIFE ON MARS 2020 – 28. ožujka 2020.!

Za više informacija kliknite ovdje!

Više priča iz najnovijeg broja The Plitvice Timesa možete pročitati na idućem linku:

Donosi The Plitvice Times.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: The Plitvice Times/Gordan Požek

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close