Zdravlje

U Ličko – senjskoj županiji raste broj oboljelih od gripe

Broj oboljelih od sezonske bolesti- gripe, raste na području Ličko-senjske županije.


Prema podacima koje smo dobili u županijskom Zavodu za javno zdravstvo tipiziran je sezonski virus tip A (H3N2). Zanimljiv je geografski raspored virusa, po jedan oboljeli u Gospiću, Perušiću i Otočcu.

Drugih oboljeli koji su prijavljeni na osnovu kliničke slike u tom tjednu ima ukupno 8 .Prijave su stigle sa područja Gospića (4), Donjeg Lapca (2), Otočca (1) i Novalje (1) oboljela osoba. Oni koji se nisu cijepili protiv gripe to još mogu učiniti, cjepiva ima.

Iz Zavoda donosimo i neke od važnijih savjeta:

Izbjegavajte bliski kontakt s osobama koje su oboljele od gripe. Gripa je zarazna bolest i lako se prenosi uobičajenim socijalnim kontaktom.

Redovito perite ruke sapunom i toplom vodom najmanje 20 sekundi.

Imajte zdrave navike i ojačajte imunološki sustav; pravilno se hranite, redovito vježbajte i odvojite vrijeme za odmor.

Prekrijte usta i nos maramicom ili rukavom (ne dlanom) dok kišete ili kašljete

Izbjegavajte bliski kontakt s osobama oboljelim od gripe

Iako vam je posao važan, ostanite kod kuće ako ste bolesni. Ne izlažite druge virusu. Preležite gripu i oporavite se! Gripa je tek krenula, svakako poštujte ove savjete i izbjegnite gripu. A ukoliko primjetite neke od simptoma gripa obavezno odmah posjetite svoga liječnika.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close