Scena

U Ličko-senjskoj županiji najviše potreba za medicinskim osobljem

Iako sa znatno manjim intenzitetom i dalje se nastavlja smanjenje broja nezaposlenih osoba u Ličko-senjskoj županiji. Tijekom srpnja taj broj smanjen je za 72 osobe pa je posljednjeg dana srpnja na Zavodu bilo evidentirano 2,225 nezaposlenih osoba, piše Lika express.


Najviše nezaposlenih i dalje ima Gospić-824, najmanje Novalja 46. Iako se i dalje bilježi smanjenje nezaposlenosti, tako je bilo i u srpnju u 4 od 6 ličko-senjskih ispostava, ipak se vidi i pokazatelj da se u srpnju na zavod prijavilo znatno više nezaposlenih nego mjesec ranije. Naime uredu se prijavilo ukupno 243 novonezaposlene osobe što je za 92 osobe više nego u lipnju. Glavnina nezaposlenih došlo je direktno iz radnog odnosa, tek njih 48 iz školovanja. U isto vrijeme iz evidencije Zavoda izišlo je 315 osoba.

Tijekom srpnja prijavljena su 123 slobodna radna mjesta što je 49 radnih mjesta manje nego mjesec ranije. Da turistička sezona malo pomalo jenjava ili bolje rečeno mjesta su popunjena pokazuju i zanimanja koja se traže. Naime na Zavodu je najviše potrebe bilo za medicinskim sestrama i liječnicima.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close