Scena

U Ličko-senjskoj županiji najtraženiji konobari, prodavači i kuhari

Na kraju prošlog mjeseca ove godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Gospić evidentirano je 2.748 nezaposlenih osoba, što predstavlja 53 osobe odnosno 1,9% manje nego u prethodnom mjesecu i 610 osoba ili 18,2% manje nego u istom mjesecu prošle godine.


U odnosu na prethodni mjesec povećanje broja nezaposlenih zabilježeno je u ispostavi Donji Lapac za 0,8%, u Korenici je nepromijenjeno stanje, dok je u ostalim ispostavama zabilježeno smanjenje i to: Otočac -3,2%, Gospić -2,4%, Senj -2,1% i Novalja -0,6%.

Tijekom veljače u Područnom uredu Gospić prijavljene su 152 nove nezaposlene osobe, ukupno je iz evidencije nezaposlenih izišlo 205 osoba, pri čemu je zaposleno njih 133. Tijekom veljače prijavljena su 244 slobodna radna mjesta, što je za 461 radno mjesto ili 65,4% manje nego u prethodnom mjesecu i za 538 radnih mjesta ili 68,8% manje nego u veljači prošle godine.

Najviše prijavljenih potreba bilo je za konobarima 42, prodavač 33, kuhar 24, doktor medicine 14, sobarica 8, pomoćni kuhar 7, čistačica i diplomirani ekonomist po 6, skladišni radnik, učitelj glazbene kulture i zastupnik osiguranja po 5, zidar i administrativni službenik po 4.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Lika express | Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close