LifestyleIzdvojeno

Ličko-senjska županija primila prve izbjeglice iz ratom opustošene Ukrajine

U KARLOBAGU

Ličko-senjska županija i Općina Karlobag jučer su se priključili mnogim mjestima u Hrvatskoj koja su primila izbjeglice iz ratom opustošene Ukrajine.


Prvih pet izbjeglica iz Harkiva u Karlobagu su dočekali domaćini, župan Ernest Petry, načelnik Općine Karlobag Boris Smojver sa suradnicima, voditelj Crvenog križa Ličko-senjske županije Vlado Brkljačić sa suradnicima, te članovi Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije Jasna Orešković Brkljačić i Joso Živković.

Suosjećamo s patnjama ukrajinskog naroda koji su bili prisiljeni napustiti svoju domovinu.
Danas smo dočekali i primili prve izbjegle ukrajinske državljane iz grada Harkiva i organizirali im smještaj u Ličko-senjskoj županiji odnosno u Karlobagu. Dom i domovina nisu zamjenjivi, ali se nadamo da ćemo ovim ispaćenim ljudima koliko god je to moguće u ovoj teškoj i tužnoj situaciji olakšati tugu i bol koju nose u sebi i svojim srcima, a sve kako bi se ugodno i zaštićeno osjećali u Hrvatskoj državi… Slava Ukrajini – Hrvatska vas voli”, kazao je ličko-senjski župan Ernest Petry.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Ličko-senjska županija

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close