Lifestyle

Ličko-senjska županija još uvijek među županijama s najvećom zagađenosti minama

Ličko-senjski župan Milan Kolić i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Dražen Jakopec potpisali su Ugovor o razminiranju poljoprivrednog zemljišta u Ličko-senjskoj županiji u drugoj fazi projekta.


Ugovore su potpisali i predstavnici pet tvrtki koje se bave razminiranjem,a koje će u posao ući nakon odobravanja sredstava . Projekt se financira iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj na kojega su županija i Hrvatski centar za razminiranje aplicirali svoje projekte. Kolić podsjeća da se Ličko-senjska županija u svibnju ove godine kandidirala na natječaj Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za dodjelu potpore iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. za projekt razminiranja poljoprivrednog zemljišta na području Županije. „Odluku o prihvatljivosti našeg zahtjeva za financiranjem od strane Agencije dobili smo u srpnju 2016. godine.

Riječ je o drugoj fazi razminiranja poljoprivrednog zemljišta kojom će od minske zagađenosti biti oslobođeno ukupno 11,3 km2 površine. Vrijednost ovog projekta je preko 89,1 mil. kuna, a Županija je provela otvoreni postupak javne nabave velike vrijednosti za predmet nabave Usluga razminiranja minski sumnjivih površina prema idejnim projektima Hrvatskog centra za razminiranje za ukupno 6 grupa poljoprivrednog zemljišta“- kaže Kolić i ističe da se radi o zemljištima između naselja Lički Ribnik i Ornice, o zemljištima u naseljima Agbabe i Čanak, poljoprivrednim površinama na području Tromeđe i Bliznice te u naselju Jurkovići,površinama u naseljima Barlete i Bilaj, Donji Vaganac, Obljajac te u naseljima Novoselija i Veljun.

Pročitajte više na lika-express.hr


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close