Ličko-senjska policija uručila predstavnicima osnovnih škola devet bicikala

Tena Brnad

S ciljem podizanja razine sigurnosti cestovnog prometa i edukacije djece osnovnih škola za sigurno kretanje u cestovnom prometu kao pješaka i vozača bicikla, Policijska uprava ličko-senjska u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2011.-2020. godine, osigurala je 9 bicikala i 18 kaciga, koji su u četvrtak uručeni predstavnicima 9 osnovnih škola s područja Policijske uprave ličko-senjske.


Po jedan bicikl i dvije kacige uručeni su predstavnicima osnovnih škola iz Lovinca, Novalje, Perušića, Udbine, Plitvičkih Jezera, Brinja, Karlobaga, Pazarišta-Klanca i Kosinja.

Tom prilikom načelnik Policijske uprave ličko-senjske Josip Biljan istaknuo je kako je vrlo bitno djecu osposobiti za sigurno upravljanje u prometu, jer na području Ličko-senjske županije, pogotovo u manjim mjestima, djeca upravo s biciklima odlaze u školu, a putem ovakvih donacija i sama edukacija učenika u osnovnim školama će biti kvalitetnija.

Predstavnici škola zahvalili su se na darovanim biciklima i zaštitnim kacigama, te izjavili da im je ovo veliki poticaj za daljnja sudjelovanja u natjecanjima „Sigurno u prometu“.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Izvor / Foto: PU Ličko-senjska

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u