Ličko-senjska županija

Ličko-senjska policija uputila važnu poruku o zabrani izlaska iz gradova

POTAKNUTA BROJNIM UPITIMA GRAĐANA

Potaknuta brojnim upitima građana, Policijska uprava ličko-senjska poslala je poruku.o mjerama zabrane napuštanja prebivališta koje je jučer donio Stožer civilne zaštite, a koje su se počele primjenjivati od utorka.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Poštovani građani i građanke,

uvažavajući  sve osobne razloge koje spominjete  u brojnim svojim upitima upućenim putem e-pošte Policijske uprave ličko-senjske, ističemo da se Odluke Stožera CZ Republike Hrvatske donose za cjelokupno pučanstvo, a ne za pojedinačne slučajeve.

Trenutno u Republici Hrvatskoj imamo više od 360 oboljelih građana, koji mogu biti Vaši susjedi, prijatelji, poznanici ili pak slučajni prolaznici na ulici koji ne poštuju mjere samoizolacije.

Uvažite činjenicu da se mjere pooštravaju zbog nepridržavanja propisanih mjera kojima je cilj Vaša zaštita. Cilj mjera i Odluka je smanjenje broja oboljelih, a što se može postići i na način da se smanje migracije građana.

Kako bi svi zajedno uspjeli zaustaviti širenje bolesti, migracije se moraju svesti na najmanju moguću mjeru, u smislu da se obavlja doista samo ono što je vitalno za život.

U nastavku Vam omogućavamo i preporučamo da klikom na link još jednom pročitate “Odluku o zabrani napuštanja mjesta  prebivališta i stalnog boravka u RH”, te ukoliko ste i nadalje mišljenja, odnosno smatrate da ste izuzetak, u smislu da npr. radite u službama bitnima za pružanjem zdravstvene zaštite, zbog putovanja na posao i s posla za koji Vaš poslodavac  argumentirano može potvrditi da je neophodan, da ste osoba koja zahtijeva hitnu medicinsku skrb ili morate biti mobilni  iz vitalnih obiteljskih razloga, obratite se službama iz Odluke koje izdaju, ovjeravaju i potpisuju “Propusnice”.

Razmišljajući o iznimnim  razlozima zbog kojih Vam treba “Propusnica”, budimo svjesni prioriteta i potreba i onoga što možemo, trebamo i što je ispravno poduzeti. Poštujmo svi zajedno Odluke Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske jer one se donose od strane stručnih ljudi koji su odgovorni za nas. Pa budimo i mi svi zajedno odgovorni.

Odluka u zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta u RH

E-mail adresa Stožera civilne zaštite ličko-senjske županije: [email protected]

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close