Ličko-senjska policija poziva građane da predlože lokacije za provođenje akcije mjerenja brzine

Tena Brnad

S obzirom na pozitivne rezultate i veliki interes građana, a temeljem plana TISPOL-a, mreže prometnih policija, na području država Europske unije, pa tako i na području Policijske uprave ličko-senjske, policijski će službenici provoditi pojačan nadzor brzine u razdoblju od četvrtka 23. studenog od 6 sati do petka 24. studenog u 6 sati.


I ovaj put Policijska uprava Ličko-senjska poziva građane da do 18. studenog na e-mail adresu [email protected] dostave lokacije na kojima bi željeli da policija mjeri brzinu.

Uključivanjem medija i građana želimo podići svijest javnosti o brzini, kao vodećem uzroku prometnih nesreća s najtežim posljedicama, te utjecati na vozače da se pridržavaju ograničenja brzine. Cilj ove akcije nije samo represivno postupanje, odnosno kažnjavanje vozača, već aktivno uključivanje svih sudionika u prometu, javnosti i medija kako bi se stanje sigurnosti cestovnog prometa na području cijele države poboljšalo, piše u pozivu policije.

Policija apelira na sve sudionike u prometu na povećan oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kako bi se izbjegle neželjene posljedice i održalo povoljno stanje sigurnosti na našim prometnicama.


Foto: pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u