Sport

I lički mališani će u ponedjeljak pješice u školu

U Hrvatskoj se u ponedjeljak provodi projekt “Pješice u školu“.Riječ je o zajedničkom, organiziranom pješačenju učenika i učitelja, kako bi se na takav način razvijala svijest o važnosti pješačenja u svakodnevnom životu.


U projekt se naravno uključila i Osnovna škola dr.Jure Turića, ravnatelj Ivica Radošević pozvao je učenike, mi pozivamo i učitelje , da u ponedjeljak dođu pješice u školu, te usput obavijestio roditelje, kao i građane grada Gospića, da se u ponedjeljak 10. travnja u školama diljem Hrvatske provodi projekt ”Pješice u školu”.

Biti će ovo svakako zanimljiv i pohvalan, pa barem na jedan dan, odmak od uobičajene prakse u gradu Gospiću. Naime svakodnevna jutarnja slika su kolone automobila i gužve na prometnicama oko škole. Takvu praksu možemo opravdati za ružna vremena, i za učenike koji žive dalje od škole,ali opet, ne trebaju ih roditelji baš voziti skoro pa do samih vrata. Odnosno brojni bi napravili i to da prije nekoliko godina nije uvedena zabrana ulaska s automobilima u školsko dvorište. Dakle, u ponedjeljak učenici i nastavnici, svi pješice u školu. Vremenska prognoza za ponedjeljak ujutro je dobra, donosi lika-express.hr


 

Komentari

Komentara


Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close