Vijesti

LIČKI HOROSKOP 2020.: Šljiva seli u Njemačku, Coklja otvara disko u Perušiću, Bura postaje prvi lički life coach! Donosimo 12 ličkih astroloških znakova

Što vas čeka u 2020. godini po službenom Ličkom horoskopu? Još je jedna godina pred nama i znamo da jedini horoskop koji s nestrpljenjem očekujete je naš, sada već tradicionalni – „Lički horoskop“. Naša astrologinja se još jednom na kraju 2019. godine zagledala u zvijezde iznad Ličko-senjske županije i otkrila što znakove službenog Ličkog horoskopa čeka u 2020. godini.


 SOKOL 21. ožujak – 20. travanj 

Ako ste pažljivo pratili naš „Lički horoskop“ onda znate da sokolovi ne znaju reći NE i to je na vašu žalost i dalje istina. Nakon što napokon završava godina promašenih odluka i popravljanja nastale štete jer ste (naravno bezuspješno) pokušali uskočiti na visoku poziciju u ličkoj politici, vi nikako da se naučite pameti! Cijelu godinu spremat ćete se za parlamentarne izbore, a bolje da vam ne govorimo kako će ta epizoda završiti. U vašem slučaju definitivno vrijedi – bolje biti prvi u selu (a ni to niste zbog Milinovića). Nema kruha bez motike, ostavite se mlaćenja prazne slame.

Ljubav: Unutarstranačka i promašena

Novac: Slabo i nikako

Godina: Bolja od prošle, gora od naredne, što ustvari znači da polako napredujete

ŠLJIVA 20. travanj – 21. svibanj 

Nakon što ste u 2019. konačno sredili loš ljubavni život i usidrili se uz fatalnu ljubav iz Udbine, naglo ćete odlučiti postati dio hrvatske dijaspore i naseliti se na jugu Njemačke. Pomoći će vam pivar Starčević na tečnom njemačkom jeziku, i biti ćete mu zahvalni do kraja života. U Stuttgartu tako početkom godine otvarate restoran „Lička kapa“ i do kraja godine postajete ekstremno bogati. Tko bi rekao da se zlato krije u hladetini?!? Jedino što ste zaboravili da u Njemačkoj nije tako lako muljati s porezom, zbog čega će vam „sletiti“ i jedna ne tako mala kazna. U Njemačkoj više radite, ali više i imate. U Liku svraćate samo za blagdane, jer – „kod nas u Njemačkoj“…

Ljubav: sehr gut

Novac: Euros €

Godina: 10+

MEDVJED 22. svibanj – 21. lipanj

Nakon što smo vam u prošlogodišnjem horoskopu ispravno predvidjeli da ćete dobiti veliko nasljedstvo iz inozemstva, vi ste cijelu ovu godinu proveli čekajući što Lički horoskop proriče za 2020. godinu. Pa eto nas stoga – naćulite uši. Nakon nezaboravne godine u kojoj je gazda vaše omiljene birtije promijenio fasadu, stolariju i obnovio zube, u 2020. ćete konačno shvatiti da treba stati na loptu i smanjiti svoja ljetovanja u Senju i zimovanja na Jahorini. Zatvorit ćete se u kuću, navući debele zavjese na prozore da svi zaborave da postojite i da volite častiti. Pametna odluka jer bi inače u 2020. potonuli brže nego brinjska industrija! Već krajem godine šaljete molbe za posao ali budite iskreni – tko vam je kriv…

Ljubav: otišla s novcima

Novac: prošlo svršeno vrijeme

Godina: s konja na magarca

KRUMPIR 22. lipanj – 23. srpanj

Sjećate se kad smo vam rekli da ste vi najbolji znak ličkog horoskopa? E pa to još uvijek vrijedi jer bez vas nema ni dobre zabave! Nakon što ste većinu ove godine zbog šverca proveli u zatvoru (onom između Gospića i Korenice), u 2020. ćete doživjeti samo dobre stvari. Kazna će biti smanjena zbog čega ćete biti pušteni na slobodu, čim udahnete svjež zrak rodit će se i nova ljubav, a i svatove ćete spremati nabrzaka –  reći ćete DA već u 3. mjesecu . Uživajte u 2020. godini jer kod vas se nikad ne zna „što donosi dan, što noć“. Vama je ionako uvijek bila omiljena izreka „Bolje jedan dan kao kralj, nego cijeli život kao pas“.

Ljubav: tam tam ta dam

Novac: ima u crnim fondovima

Godina: bolja nego što ste mislili

COKLJA 24. srpanj – 22. kolovoz 

Davno smo vas nazvali papučarima našeg horoskopa no to je nešto što će se ove godine promijeniti. Očito vam je dosadilo gaziti svojim utabane staze uz moto „ne diraj me/ne diram te“ jer napravit ćete nešto što nitko od vas neće očekivati! Na poslu dajete otkaz preko noći i odlučujete oživjeti ličku zabavnu scenu. U Perušiću otvarate najveći disko klub koji je Lika ikada imala i posao će ići tako dobro da nećete znati gdje s novcima. Imati ćete samo jedan problem – ukrali ste ime nazvavši ga “Lika Clubbing”, mogli bi završiti kao Pevec. Bravo za odvažnost, ali oprezno s investicijama. I ćorava koka ubode zrno, ali rijetko koja ubode dva.

Ljubav: po jedna u svakom separeu

Novac: mogli bi nam i posuditi malo…

Ocjena godine: ustvari i nije tako loše

PASTRVA 23. kolovoz – 22. Rujan

Nakon što je vašu 2019. godinu obilježila nenadana glazbena karijera, a video u kojem izvodite „Preko Kapele ličke gore zelene“ premašio čak 20 milijuna pregleda na YouTubeu u 2020. godini tek kreće uspon vaše karijere. Postat ćete glavna zvijezda ličke dijaspore preko političke veze “novog HDZ-a” iz Gospića i skoro ćete cijelu godinu provesti na turneji južnom Njemačkom i Australijom. Snimate i album prvijenac koji uskoro postaje najprodavaniji album na tržnicama diljem Like i nitko vam ne može konkurirati. Ovome se čak ni mi nismo nadali kada smo lani gledali u zvijezde i zato pun gas jer 2020. je definitivno vaša godina!

Ljubav: s poznatom glazbenom zvijezdom (ne smijemo reći kojom)

Novac: pljušti na sve strane

Godina: iznad svih očekivanja

VILA 23. rujan – 24 . listopad 

I dok ste u 2019. godini nastavili glumiti elitu kojoj baš i ne pripadate, u 2020. godini slijedi najveći preobrat u vašem životu. Toliko neočekivan da ni mi nismo mogli vjerovati kada smo pogledali u zvijezde.  Kada ste napokon shvatili da se ne može živjeti od lažnog glamura i photoshopa, odlučit ćete se na otvaranje ni više ni manje nego – farme svinja. Ne znamo kako će vam ta ideja pasti na pamet ali znamo da će to biti najbolja odluka u vašem životu. Farma „Damica Svinjica“ imati će sjedište u Otočcu i postat će pravi hit na tržištu, a vaše šminkerske šunke hit proizvod. Ipak se može spojiti glamur i poljoprivreda – tko bi rekao…

Ljubav: je na selu

Novac: i bez poticaja jako dobro

Godina: super

 LIČKA KAPA 24. Listopad – 22- studeni 

Ponukani brojnim pobjednicama ličkih predstavnica na izborima ljepote i sami se prijavljujete na jedno takvo natjecanje. Bravo za odluku jer čeka vas naravno pobjeda i natjecanje na svjetskoj razini gdje ćete se predstaviti jako kreativno. Za talent nastup birate ličku rozgalicu koja će oduševiti svjetski žiri i Lika će konačno dobiti krunu na svjetskom izboru ljepote! Zbog vas će se naredni svjetski izbor održati upravo u Lici – u Korenici. Bravo za promociju našeg kraja! PS. Macola je već napravio drvenu kuću imena “Lička miss”, dobivate ju besplatno, plaćate samo zemljište.

Ljubav: nitko nije dovoljno lijep za vas

Novac: rakija sve liječi

Ocjena godine: zavidimo vam

BUŠA 22. studeni – 21. prosinac

Za vas će 2020. godina biti samo ne dosadna i uobičajena.  Na krilima živahnog ličkog turizma, odlučili ste gostima ponuditi nešto još neviđeno na ovim prostorima – prvi lički gay bar. Vaša izvrsna poslovna odluka odjeknut će daleko, a u Vrhovine (gdje ste bar smjestili) počet će pristizat gosti iz cijelog svijeta. Na krilima pozitivne energije mnogi će poznati Ličani „izaći iz ormara“, a najviše će nas iznenaditi jedna jako poznata medijska ličnost koja odaje macho dojam. Živjele različitosti! Moramo li spominjati da će gay turizam procvasti i da će zbog velike navale gostiju iz šume Nacionalni park Plitvička jezera otvoriti novi ulaz u Donjem Babinom potoku?

Ljubav: ljubav za sve

Novac: ne znate di ćete s njim

Ocjena godine: Vrh-ovine

BURA 22. prosinac – 20. siječanj 

Već svi dobro znamo da vi jako volite pametovati, ali ovaj puta ćete to pametovanje odvesti na sasvim novu razinu. Pod utjecajem svjetskih trenova samoproglasit ćete se prvim ličkim life coachom. Kupit ćete stado magaraca u Novalji, kolibu u šumi na Velebitu s konjima, i za bogate velegrađane održavati turu Novalja-Krasno sa seansama u šumi. Posao će ići dobro negdje do kraja godine, kada će vas državne institucije privesti zbog tog jedinstvenog poslovanja. Ne predajte se uvijek postoji YouTube na kojem svatko može pričati do mile volje. Na kraju krajeva – nitko vam ne može oteti titulu prvog ličkog life coacha!

Ljubav: mistična

Novac:  ma kakav novac

Godina: ne želimo vas deprimirati

VUK 21. siječanj – 19. veljače 

Nakon što ste cijeli život sanjali da budete svima poznata zvijezda, to će vam se konačno i ispuniti. Donesena je odluka da će se snimati nova sezona serije „Na Granici“ i vama će biti ponuđena ni više ni manje nego glavna uloga.  Prihvatite je objeručke jer to je vaša karta za Hollywood. Tko bi rekao da će vam uloga iz Korenice, otvoriti put do američke glumačke scene?!? Sada vam je napokon jasno zašto svi govore „Lika – Amerika“ (a bome i nama). Kad jednog dana dovedete Pamelu Anderson na Plitvice, sjetite se tko je to predvidio.

Ljubav: s poznatom TV zvijezdom

Novac: napokon i u vašem džepu

Godina: nekako po navici, živimo na granici…

NAKURNJAK 20. veljače – 20. ožujak

Vi baš ne možete bez skandala! Taman smo mislili da ćete se u 2020. smiriti kad ono – još gore. Koliko vam puta moramo reći da nije svaka ideja dobra ideja? Kako vam je samo palo zasaditi plantažu „one zabranjene biljke“ na djedovini u doba kada policija češlja Plješivicu više nego ikada… Poslat ćemo vam razglednicu u zatvor, to je najmanje što možemo učiniti za vas. Nakon što izađete, pokušati ćete pobjeći od problema – u Brinje. Mile Rbina će vam biti najbolji prijatelj, a sve ostalo je povijest uz staru brinjsku – “Uz Kapelu junačina, niz kapelu Brinjačina.”

Ljubav: ma kakva ljubav

Novac: više sreće drugi put

Godina: jao, jao…

Prisjetite se svog Ličkog horoskopa iz 2019. OVDJE!

NAPOMENA: svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je namjerna, Lički horoskop zabavnog je karaktera i kao takav služi samo dobrom smijehu! Proslijedite ga svojim znakovima! 

 

 


 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close