Društvene mrežeKultura

LIČKE PRIČE Potpiši peticiju i sudjeluj u pisanju povijesti i stvaranju budućnosti za naš kraj, za naše ljude, za našu djecu!

Prije nekoliko dana objavljena je priča pod nazivom “Hoće li općina Brinje dobiti novu cestu koja im život znači?”, kolege Bobanovića. Budući da je upravo sada vrhunac sakupljanja potpisa, osjećam potrebu i ovotjedne ličke priče posvetiti upravo njoj, “ljepotici”, kako ju naziva gospodin Brbot, koja bi oživjela cijeli brinjski kraj.

Gospodin Damir Brbot koji je i dao izjavu za ovaj portal, objavio je na svom Facebook profilu status popraćen fotografijama.

Danas smo bili u obilasku te famozne dionice žc.5113. Stekli smo dojam da i nije toliko loša, samo je totalno neodržavana, a šumarija joj je sa pretovarenim kamionima dala svoj danak. Uz samo malo volje i zanemarive količine novca ova uspavana ljepotica može zablistati, a s njom i čitavi kraj!

Cijeli ovaj projekt ne gledam samo kao hvalevrijedan potez, gledam ga i kao priliku da malena podkapelska sela živnu. Koliko god je divna ta oaza mira, ali prisjećajući se života u tom kraju, nedostaje joj života. Sjećam se koliko puta su turisti znali prolaziti onuda, zapravo, zabasati u naša mala sela jer bi ih karta tamo odvela. Nejednom sam tada pomislila kako bi to izgledalo da je ta cesta doista prohodna i da ti turisti svakodnevno prolaze kroz naš kraj. Neopisiv je bio osjećaj kad sam ugledala natpise Udruge Lipice kojima su pokrenuli ovu lavinu dobre volje da se nešto napokon poduzme. Iskreno se nadam i vjerujem da to neće proći nezapaženo i da to neće proći bez povezivanja brinjskog kraja, točnije sela Lipice i svjetski poznatih Plitvica!

Od objave spomenute priče javilo se mnogo volontera, vlasnika kafića i raznih drugih obrta i pružilo na taj način brojne lokacije za potpis te peticije koja će biti dostupna još nekoliko dana, a onda kreće prebrojavanje potpisa i daljnji koraci.

Navodim ovdje koje su to sve, na današnji dan, lokacije, a svakodnevno ih Udruga Lipice dopunjava i na svom profilu na Facebooku: t.o LAVITA , t.o. BRKO, friz.salon GROFICA, caffe bar VOLAN, t.o.REGATA Križpolje, t.o. MD Križpolje, caffe bar SACS, Veterinarska stanica Brinje, poklon galerija Čarobnjakov šešir, t.o.REGATA Brinje, caffe bar MACK, mesnica PIVAC, Tina Krznarić. U Josipdolu: Dom sv. BENEDIKT, u Dugom Selu kod Vedrana Vučetića, u Korenici kod Snježane Pernar, u Velikoj Gorici u caffe baru BONUS(centar) i caffe bar ALKAR (kvart Visoki brijeg) , u Zagrebu-Dubrava kod Mirka Bićanića, u Sisku (Hrastelnica) caffe bar Smart i u Lipicama kod članova udruge.

DOĐI I POTPIŠI OVU PETICIJU! SUDJELUJ U PISANJU POVIJESTI I STVARANJU BUDUĆNOSTI ZA NAŠ KRAJ, ZA NAŠE LJUDE, ZA NAŠU DJECU!

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close