GlazbaVijesti

Lička zima stigla u Zagreb – Dražen Žanko predstavio novi album

Jučer je u Zagrebu pred prepunim restoranom NK Trnja održana promocija albuma Dražena Žanka “Moja lička zima”. Nakon duže pauze Žanko je za Croatia Records snimio novo izdanje s jedanaest novih pjesama. Glazbu za sve pjesme potpisuje upravo on, a stihove je napisao dr. Pavao Šulentić koji je ujedno i izvršni producent albuma. Aranžmane je raspisao naš poznati glazbeni producent Antonio Zadro. Ovo zanimljivo izdanje odiše Šulentićevim tekstovima ispunjenim tradicijom i običajima ličkog kraja.

Mladenka Šarić, naša poznata novinarka, moderirala je cijelu promociju. Nakon njezine pozdravne najave na binu se popeo glazbeni urednik izdanja Darko Dervišević. On je u ime Croatia Recordsa izrazio zadovoljstvo izlaskom novog nosača zvuka i naglasio želju za daljnom suradnjom s Draženom Žankom. Nakon njega, publici se obratio glazbeni producent Antonio Zadro izrazivši oduševljenje radom s Draženom Žankom. Onda je na scenu stupio dr. Pavao Šulentić koji je kao tekstopisac svih skladbi s albuma, svojom duhovitošću i humoreskama pridonio još boljoj atmosferi cijele promocije. Nakon njega vrlo kratko se obratio Dražen Žanko, rekavši da je do sada o albumu gotovo sve rečeno, pa je bolje da ga on cijeloga otpjeva. Tako je i bilo, a svaka pjesma ispraćena je ovacijama i velikim aplauzom.

“Moja lička zima” na zanimljiv način isprepliće tradiciju i suvremeni glazbeni izričaj. Likovno oblikovanje i fotografija izdanja rađeni su u studiju Bachrach & Krištofić. Kad pogledamo tko je sve svirao i pjevao na albumu lako zaključujemo da se radi o profesionalcima koji i te kako znaju što rade. Uz spomenutog producenta, vrijedno je navesti imena pratećih vokala na svim pjesmama: Jadranka Krištof, Daria Hodnik, Nado Santini i Branimir Lasan.

Jučer su prostorije NK Trnja “pucale” po šavu, jer su se odazvali svi uzvanici i gosti željni Žankovih novih pjesama na koje su, kako i sami kažu, predugo čekali. Cijelu su promociju na kraju programa dodatno “zasladili” članovi Klape Stina koji su pjevali do dugo u noć. Dražen Žanko kao i njegov izvršni producent dr. Pavao Šulentić nisu krili zadovoljstvo posjetom i organizacijom promocije, kao ni reakcijom publike na njihove nove pjesme.


 

Komentari

Komentara


Foto: Filip Bušić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close