Ličko-senjska županija

Lička policija švercerima oduzela 191 kilogram rezanog duhana

VELIKA ZAPLJENA DUHANA U LICI

Tijekom proteklog vikenda (18. – 21. prosinca 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, pet prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.


U četvrtak, 17. prosinca u 18,20 sati na autocesti A-1 u smjeru Splita, kod odmorišta Brloška Dubrava, policijski službenici zaustavili su osobni automobil virovitičke registracijske oznake kojim je upravljao 37-godišnjak iz Suhopolja, a u 18,25 sati kod odmorišta Ličko Lešće, smjer Split, zaustavljen je osobni automobil pulske registracijske oznake kojim je upravljao 54-godišnjak iz Virovitice, a kao suvozač se nalazio 43-godišnjak iz Milanovca.

Daljnjim postupanjem, policijski službenici su u automobilu virovitičke registracijske oznake pronašli više vreća rezanog duhana.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Otočac utvrđeno je da je 37-godišnjak u automobilu prevozio 191 kg sitno rezanog duhana za koji nije posjedovao nikakvu dokumentaciju, a kupio ga je radi daljnje preprodaje, dok su osobe iz automobila pulske registracijske oznake sudjelovale u počinjenju kaznenog djela na način da su mu bili prethodnica pri transportu.

Pronađeni duhan privremeno je oduzet, oni su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, te je protiv njih podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljene trgovine.

Također je utvrđeno da je 37-godišnjak iz Suhopolja upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položene „B“ kategorije, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom iz Novske, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

On se sumnjiči da je 17. prosinca 2020. godine u popodnevnim satima u Buniću, iskoristio odsutnost vlasnika i na obiteljskoj kući u vlasništvu 40-godišnjaka iz Bunića oštetio ulazna vrata, stakla na prozorima i inventar u predsoblju.

Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca (2) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 25 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Novalji, kod 32-godišnjeg hrvatskog državljanina (0.70 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 157 km/h izmjerena je u petak, 18. prosinca na autocesti A-1, u smjeru Splita, kod odmorišta Jadova, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 32-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom zagrebačke registracijske oznake. Također je utvrđeno da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. On je isključen iz daljnjeg prometa, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Gospića, te držanjem životinja bez nadzora na području Senja.

Protiv počinitelja biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PU ličko-senjska

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close