GastroIzdvojeno

Ličanke znaju: Nema ništa finije od mirisa i okusa svježe pečenog domaćeg kruha!

U ovim teškim vremenima izolacije, kad trgovine i pekare rade skraćeno, a stručnjaci preporučuju izbjegavanje kretanja među ljudima, mnoge domaćice sve češće razmišljaju o domaćem kruhu.


Mnogi će se složiti da ne postoji ništa finije od mirisa i okusa svježe pečenog domaćeg kruha. Osim što je puno ukusniji i jeftiniji od kupovnog, domaći kruh duže ostaje svjež, a kako ne sadrži aditive i arome puno je zdraviji od kruha kojeg inače kupujemo u pekarama.

Uz samo nekoliko koraka kruh možete zamijesiti i ispeći sami, kod kuće, baš poput naših naših čitateljica čije stolove ovih dana, ali i inače, krasi topli i mirisni kruh iz domaće proizvodnje. Vrijedne Ličanke podijelile su u našoj Viber zajednici fotografije svojih domaćih pekarskih proizvoda, a možete ih vidjeti u fotogaleriji na kraju ovog teksta.

Ako ste pak planirali ovih dana pripremiti domaći kruh, a u trgovini su vas dočekale police bez kvasca, nemojte se obeshrabriti – odvojite malo vremena i napravite svoj kvasac. Recept za domaći kvasac je veoma jednostavan, a trebat će vam samo 3 žlice brašna, pola limuna i voda. U plastičnu posudu stavite brašno, sok od limuna i pomalo ulijevajte vodu dok ne dobijete gustu pastu. Smjesu prebacite u staklenku, zatvorite je i stavite na mračno mjesto. Kroz dva dana bi smjesa trebala fermentirati i dobit ćete domaći kvasac odnosno starter za dizana tijesta.

Pogledajte u nastavku kako domaći kruh rade Ličanke!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close