Tech

Je li pametno staviti vodootporan mobitel u vodu?

Iako mnogi proizvođači se hvale kako su njihovi telefoni otporni na vodu, u većini slučajeva ako se dogodi kakav kvar prouzrokovan ulazom tekućine u unutrašnjost telefona ovlašteni servisi neće priznati garanciju. Kod većine mobitela koji su vodootporni u garantnom listu stoji napomena da šteta koja je prouzročena ulazom tekućine nije pokrivena jamstvom.

Serviseri na jednostavan način mogu otkriti da li je tekućina ušla u kućište jer obično na nekoliko mjesta unutar kućišta telefona se nalaze male naljepnice koje promjene boju u doticaju s tekućinom. Važno je naglasiti da IP certifikati se odnose na testiranja dobivenim u laboratoriju u kontroliranim uvjetima. Ukoliko baš želite koristiti pametni telefon pod vodom najbolje ga je zaštiti s posebnim vodonepropusnim kućištima.

Više na vidi-vishe.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close