Tech

LG predstavio potpuno savitljivi ekran

Južnokorejska kompanija LG Display na Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu prikazala je prototip 18-inčnog ekrana koji se može savijati poput papira.


Tehnologija se temelji na LG-ovom vizionarskom smjeru za OLED displeje, koji se već neko vrijeme fokusira na savitljive i zakrivljene ekrane, a kompanija je, kao dokaz koncepta, prošle godine pokazala sličnu tehnologiju, no prave fotografije nikada nisu prikazane javnosti.

Flexible Rollable OLED lg tv

Slične koncepte već smo imali priliku vidjeti u prošlosti i od drugih kompanija, kao što su Sony, Samsung i Sharp, no nažalost nikada nisu oživjeli. LG ovakve displeje vidi u pametnim telefonima, tabletima i TV uređajima sa zakrivljenom površinom.

Ovakvi bi displeji mogli promijeniti industriju pametnih telefona, televizora i tableta, no još uvijek nije poznato kada bi se mogli pojaviti u komercijalnoj upotrebi.

Mashable urednik, Lance Ulanoff, na svom je Twitter profilu objavio impresivnu demonstraciju rolanja ovog nevjerojatnog ekrana.

Pogledajte videozapis:


Tekst: zimo.dnevnik.hr
Foto: dailymail.co.uk / canvas2prithpaldevelopment.blogspot.com
Video:  youtube

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close