VijestiScena

Leteći odred s novom pjesmom i spotom “Hrabro srce” podiže svijest građana o važnosti doniranja

Nema većeg bogatstva od života i zdravlja, isto kao i što nema plemenitije uloge od spašavanja ljudskog života. Upravo o tome govori Leteći odred u novoj pjesmi “Hrabro srce”, emotivnoj priči koja bi trebala potaknuti građane na važnost pomaganja, na ljepotu ljubavi, na bogatstvo života, ali i na to da na ovom svijetu postoje ljudi koji trebaju našu pomoć.


Kako bi solidarizirao javnost o važnosti doniranja ljudskih organa, a time i spašavanju života, osnivač i autor Letećeg odreda, Denis Dumančić, napisao je pjesmu koja ima jednu snažnu poruku. Denis potpisuje glazbu i tekst, a aranžman je raspisao Igor Ivanović. Emotivan spot, kojeg je radio odlični Marko Zeljković Zelja, prati priču pjesme, odnosno susret majke sina čije je srce spasilo život jednom mladiću. Emocije govore sve, pa i u ovom spotu koji će vam izmamiti iskrene suze i potaknuti vas na razmišljanje. Jer važno je makar i razmišljati o tome, a ono će vas kasnije potaknuti i na to da učinite taj jedan korak i možda spasite ljudski život.

U spotu glume Dora Polić, poznata po filmu “Blagajnica hoće ići na more” i Pavle Matuško iz popularne HBO serije “Uspjeh”.

Spot prati sve faze upoznavanja – od onog prvog trenutka gdje ga ona praktički ne može pogledati i krivi ga za nešto, do faze kada ga prihvaća kao vlastitog sina. Do kraja spota majka prihvaća situaciju koja se dogodila, ali ostaje tuga i pitanje zašto se to dogodilo baš njezinom djetetu. Utjeha joj je što je njezin sin na neki način nastavio živjeti kroz srce koje je donirano mladiću koji je preživio zahvaljujući nesebičnosti majke koja je bila spremna na ovakav čin dobrote. Maestralna izvedba glumaca vodi nas kroz teške trenutke upoznavanja, sve do kraja kada ga prima u naručje kao svoje dijete, rekao je redatelj Marko Zeljković Zelja.

Podršku pjesmi i spotu dali su članovi udruge “Veliko srce malom srcu” koja okuplja roditelje djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima, a koji ističu da je u Hrvatskoj trenutno više od 10 tisuća djece sa srčanim bolestima, dok ih se godišnje rađa oko 500. U pitanju su alarmantne brojke koje pozivaju na sve veću svijest građana o ovom zdravstvenom problemu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close