Turizam

Legoland – avantura za sve generacije

Legoland nudi i razne specijalne usluge, kao što je Babycare centar, banku s bankomatima i mašine za sušenje rublja. Dozvoljen je i ulazak sa psima na povodcima, a postoji i stanica prve pomoći.


Najbolji proizvod koji je Danska dala svijetu definitivno su Lego kockice, a Legoland je velika zemlja legića, gdje će veselje pronaći svi od 7 do 77!

Dok su Europu pogađale razne revolucije i studentski prosvjedi, 1968. godine, Danci su napravili nešto sasvim drugo, otvorili prvi originalni Legoland u Billundu, 250 km udaljenom od Kopenhagena. Park je otvoren od ožujka do listopada, a kako je vrijeme toplije produžuje radno vrijeme.

Sve, ali pritom mislimo doslovno na sve u Legolandu je napravljeno od beskonačnih nizova Lego kocaka. Šećete zemljom napravljenoj potpuno od Lego kocaka. Dobra je stvar što u park možete unijeti i svoju hranu i na taj način izbjeći visoke cijena unutra.

fun-937112_640

U zadnjih nekoliko godina, Legoland je mnogo proširio svoju ponudu što se tiče zabave. Dodane su neke nove obiteljske vožnje, ali i lude avanture. Postoji tako gusarski brod, tematski rollercoaster, vožnje na letećim tepisima i mnogo drugih stvari koje će oduševiti svih, od najmlađih do najstarijih. A dok ste tamo, djeca će vam dobiti vozačku dozvolu u Lego autoškoli!

S obzirom da je vrijeme u Danskoj nepredvidivo, u Lego parku postoji i veliki broj aktivnosti koje se odvijaju u zatvorenim prostorima, kao primjerice muzej s mehaničkim interaktivnim Lego figurama. Ili, odite u Lego sobu, složite najbolju igračku tog dana i osvojite nagradu.

 fun-937114_640

Što se stresa tiče, roditelji su često zabrinuti za svoju djecu u tematskim parkovima. No, ovdje je situacija ponešto drukčija . Jednostavno iznajmite ‘KidSpotter’, novi Wi – Fi uređaj za pronalazak djece u slučaju da ste ih izgubili iz vida. Funkcionira na način da pošaljete sms, i dobije točne koordinate svog klinca.

Legoland nudi i razne specijalne usluge, kao što je Babycare centar, banku s bankomatima i mašine za sušenje rublja. Dozvoljen je i ulazak sa psima na povodcima, a postoji i stanica prve pomoći, stvari posebno prilagođene invalidima i još mnogo toga…


Tekst: punkufer.dnevnik.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close