DogađanjaVijestiTurizam

LEGENDE PLITVIČKIH DOLINA četvrtu godinu zaredom stižu u Stari grad Drežnik! Pročitajte program

Budućnost se ne može, bez poznavanja prošlosti, graditi“, rekao je Eugen Kvaternik, vođa Rakovičke bune koja je u studenome 1871. godine obilježila prošlost Plitvičkih dolina.

Područje Općine Rakovica obiluje važnim povijesnim događajima i zanimljivim legendama, a njima u čast i ove godine održava se jedinstvena povijesno turistička manifestacija – „Legende Plitvičkih dolina“.

U subotu 29. lipnja kraj Starog grada Drežnika, povijesne utvrde iznad Rijeke Korane,  povijest će oživjeti u punom smislu te riječi kroz jednodnevnu manifestaciju „Legende Plitvičkih dolina“ koja nudi za svakoga ponešto te je namijenjena svim uzrastima.

Tko su Legende Plitvičkih Dolina?

Program započinje u 17 sati, kad će se na prekrasnoj povijesnoj lokaciji kraj Starog grada Drežnika okupiti  vrlo zanimljivo i šareno društvo. Posjetitelji će se moći družiti s glavnim zvijezdama – povijesnim ličnostima koje su obilježile ovaj kraj i tako iz prve ruke saznati sve o njima.

Eugen Kvaternik, vođa Rakovičke bune; Serežani, povijesna elitna policija Plitvičkih dolina u svojim impresivnim uniformama;  pleme Japoda, majstori u izradi prekrasnog nakita i rijeka Korana, ljepotica koja će na jedan dan oživjeti i ispričati zašto je baš ona bila tako važna za ljude ovog kraja.

Bogati program za sve generacije

Nakon što upoznaju „oživljene“ legende, posjetitelji će imati priliku uživati u quad, buggy i ebike avanturama Plitvičkim dolinama.

Organizatori su pripremili i bogati animacijski program za najmlađe koji uključuje potezanju užeta, skakanje u vrećama i bacanje praćke. Djeca, ali i oni stariji,  također će moći pokazati svoje vještine u bacanju tomahawka u metu te u gađanju mete profesionalnim lukom i strijelom. Bit će tu i transformacije u povijesne likove oslikavanjem lica, a sve će biti popraćeno zabavnim programom uz DJ-a u večernjim satima.

Projekcija povijesnog filma i predstava

U 20 sati na rasporedu je koncert-predstava Pjeva mi se pjesma/Orkestra Pokoloka, a manifestacija završava posebnom poslasticom za posjetitelje. U 21.30 sati održat će se kino projekcija povijesnog filma, a naslov će se objaviti uskoro.

Iz Turističke zajednice Općine Rakovica pozivaju sve građane da im se pridruže 29. lipnja, uživaju u prekrasnoj prirodi Plitvičkih dolina i upoznaju slavnu prošlost ovog kraja!

Službeni hashtag događanja je #Legende2019, a sve pratite na društvenim mrežama te Facebook događaju: Legende Plitvičkih dolina 2019.

 


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close