AutomotoVijesti

Legendarni Volkswagenov kombi prilagođen 21. stoljeću

Volkswagenov legendarni kombi T1 jedan je od najslavnijih automobila u povijesti i ikona ’60-ih godina prošlog stoljeća. Iako je on ostao u povijesti, Volkswagen je na sajmu u Detroitu otkrio kako bi mogla izgledati njegova inačica za 21. stoljeće. Ono što je najbolje, ovo bi mogao biti pravi san nekih novih hipija – električni automobil koji može voziti potpuno sam.


U njemu će se moći prevesti do osam ljudi, ali modularna kabina može se prilagoditi različitim potrebama. Automobil također ima i potpuno autonomni mod ‘ID Pilot’ kada se vozač može zarotirati prema putnicima i uživati u društvu obitelji. ID Pilot planiraju uvesti tek 2025. godine.

Buzz ima doseg od 430 kilometara, a za pogon su zaduženi elektromotori od 150 kW (oko 374 KS) koji Buzz mogu do 100 km/h potjerati za samo pet sekundi. Volkswagen navodi da je konceptu kakav su prikazali u Detroitu brzina ograničena na 160 km/h.
Kao što smo već vidjeli kod nekih proizvođača, ID bi trebao imati softver koji će poboljšati vozačko iskustvo.

Automobil će spremati profile za svoje vozače i u njima različite postavke vozila poput pozicije sjedenja, postavki klime, omiljene radijske postaje ili pjesama, navigacije…. U interijeru više neće biti klasične kontrolne ploče, već se vozaču sve informacije prikazuju u trodimenzionalnom HUD-u ispred njega. Svi ostalim detaljima auta, poput klime ili info sustava, upravlja se preko tableta koji se može odvojiti od auta.

Osim što odaje počast slavnom prethodniku, I.D. Buzz je kombi za novu eru mobilnosti, ali bez trenutnih planova za proizvodnju. Inače se temelji na konceptu koji je prikazan lani u Parizu. Tada je VW najavio da bi prvi model iz te ID serije na cestama mogli vidjeti nakon 2020. godine s dosegom od 600 kilometara.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: Volkswagen

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close