ScenaTurizam

Pronađen legendarni dvorac kralja Arthura?

Legenda o kralju Arthuru zabilježena je u pisanom obliku stotinama godina nakon njegove navodne smrti


Misteriozno porijeklo arehološkog nalazišta povezanog s legendom o Kralju Arthuru, upravo je postalo još zanimljivije. Naime, arheolozi su otkrili impresivne ostatke vjerojatne kraljevske palače kod sela Tintagel u Cornwallu.

Vjerojatno je riječ o sjedištu vladara jugozapadnog britanskog kraljevstva Dumnonia iz šestog stoljeća, piše britanski Independent. Stručnjaci stoljećima raspravljaju je li kralj Arthur bio stvarni lik ili tek narodna legenda koja se toliko ustalila da su ljudi uvjereni da je stvaran.

Otkriće kraljevskog dvorca, vjerojatno iz ranog srednjeg vijeka, kod Tintagela moglo bi obnoviti neke nove prepirke. Među stručnjacima će se zasigurno povesti nova rasprava, ponajviše zato što je, prema legendi, Arthur sin britanskog kralja i prekrasne žene lokalnog vladara iz Tintagela.

Pročitajte više na express.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close