Scena

Legenda kaže da je Beatlese otkrio Ivo Robić

Kroničari slavnog benda nigdje ne spominju hamburšku noć u kojoj se Robić oduševio tada ne baš poznatim bendom.


Prema hrvatskoj urbanoj legendi Beatlese je otkrio Ivo Robić. U noćnoj šetnji Hamburgom sa svojim producentom i kompozitorom Bertom Kaempfertom zastao je privučen neobičnim zvukom koji je dopirao iz jednog kluba.

Na pozornici su bili John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Pete Best. Oduševljen njihovom svirkom Ivo je nagovorio Berta da ih pozove u studio i tako je nastala ploča “My Bonnie” na kojoj Beatlesi pod imenom The Beat Brothers prate engleskog rock’n’roll pjevača Tonyja Sheridana.

Na Youtubeu možete naći snimku televizijskog intervjua u kojem je Ivo potanko opisao legendarnu hamburšku noć. Međutim, kroničari ranih Beatlesa koji uvijek naglašavaju ključnu ulogu Berta Kaempferta nigdje ne spominju Robića.

U osvrtima na “My Bonnie” katkad se pojavljuje neimenovani Bertov njemački prijatelj , ali nema čak ni indicija da je to naš Ivo.

Budući da je on u to vrijeme bio svjetska faca nakon velikog proboja na britansku i američku top listu s njemačkim hitom “Mr Morgen”, ostaje nejasno zašto bi pedantni kroničari prešutjeli njegovo ime?

Pročitajte više na express.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close