Karlovačka županija

Lažni djelatnik Elektre opljačkao staricu u Karlovcu

Jučer je u gradskoj četvrti Švarča u Karlovcu 68-godišnjakinja u kuću pustila nepoznatu mušku osobu koja se predstavila kao djelatnik elektre, a koji joj je u trenutku njene nepažnje otuđio novčanik s novcem i dokumentima te se udaljio iz kuće.


S obzirom da postoji mogućnost da na ovakav način građani postanu žrtve kaznenih djela, policija upozorava građane da olako ne nasjedaju pričama nepoznatih osoba, da povećaju oprez i pripaze koga puštaju u svoj dom.

Podsjećamo da se počinitelji, bilo muške ili ženske osobe, najčešće predstavljaju kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica, medicinsko osoblje ili kao prodavači određenih proizvoda. Nakon što uđu u stan ili obiteljski kuću, iskorištavaju povjerenje građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana i otuđuju predmete veće vrijednosti, kažu u policiji i savjetuju.

Kod nenajavljenih posjeta ne otvarajte vrata dok ne provjerite tko je posjetitelj i što želi. Za djelatnike raznih tvrtki tražite službene dokumente ili odgovarajuće iskaznice. Vjerodostojnost posjetitelja provjerite bez otvaranja vrata, kroz ”špijunku” ili korištenjem sigurnosnog lanca. Budite oprezni i preko telefona nemojte odavati niti jedan podatak o kartici ili svoje identifikacijske podatke. Ne nasjedajte na trikove poput nesvjestice ili iznenadne slabosti. Budite sumnjičavi.

“Ako je nepozvana osoba uporna u nakani da uđe u vaš dom, o tome žurno obavijestite policiju ili susjede dojavite policiji na broj 192 sva opažanja o sumnjivim i nepoznatim osobama”, kažu još u policiji.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Povezane objave

Back to top button
Close