Vijesti

LASINJA Razbili ogradu autom čovjeku koji je tužio župu zbog zvona

Anti Šitumu iz Lasinje, koji je nedavno dobio sudski spor protiv mjesne župe i kojim je nepravomoćno zabranjena noćna zvonjava s crkvenog tornja, netko se preksinoć automobilom zabio u ogradu kuće, javlja RTL.


Događaj ga je prilično uznemirio, a Jutarnjem listu rekao je da je uvjeren da je na njega netko pokušao atentat: ”Bio sam iza kuće kada sam začuo snažni udarac, a odmah potom i drugi. Došao sam pogledati, ali nisam ništa primijetio. Tek ujutro, kada sam išao po namirnice, vidim što se dogodilo”.

”Očito se radilo o osveti, u Lasinji ne vole da im netko sa strane određuje kada će im zvoniti zvona na crkvi”, smatra Šitum, koji kaže da je udar polomio armiranobetonski stup debljine 25 x 25 centimetara.

Tvrdi da je i dosad imao prijetnji tako da su “kočili automobilima pred kućom, bacali boce u dvorište i prijeteći mahali rukama”: ‘‘Ja ne znam tko je to mogao biti. Lasinja je jedna zatvorena lopta, ali brzo će ona puknuti, pa će se i to doznati”,

Uvjeren je i da su se sumještani nakon presude i istupa u medijima distancirali od njega: ‘‘Susjeda kod koje kupujem jaja mi preko Facebooka poručuje neka odem u Bosnu odakle sam porijeklom ako mi se tu ne sviđa, a i ona je i iz Bosne. Mogu ja otići, a bio sam joj dobar dok mi je naplaćivala jaje po kunu i pol, a domaćima po kunu”.

Podsjetimo, nepravomoćnom presudom Općinski sud u Karlovcu je župi Sv. Antuna Padovanskog naložio da isključi zvučno označavanje vremena, odnosno otkucaje sata koji se nalazi na građevini svake noći od 22 do šest sati jer svojom bukom narušava zdravlje mještana središta sela.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close