NovacIzdvojeno

LAGUR TRAMUNTANA U Senju predstavljeni natječaji za odobrene mjere iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu

U utorak, 21. siječnja 2020. u Gradskoj knjižnici Senj predstavljeni su FLAG natječaji za odobrene mjere iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu (LRSR) Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Tramuntana (LAGUR-a Tramuntana).


Na dvosatnoj prezentaciji predstavljena su prva dva otvorena natječaja. Prvi natječaj je za razvoj turističkih sadržaja vezanih s tradicijom ribarskog kraja kroz koji je raspisano 800.000 eura protuvrijednosti u kunama te se kroz isti mogu financirati ulaganja u interpretacijske centre, tematske rute, pomorske muzeje koji su turističkog sadržaja i koji su povezani s ribarstvom, pomorstvom ili brodogradnjom. Kroz prvi natječaj se također mogu financirati i različita natjecateljska događanja, različite manifestacije koje su također usmjerene na promociju pomorstva i ribarstva.

Drugi natječaj raspisan je za povećanje vrijednosti tradicionalnim lokalnim proizvodima ribarstva i akvakulture. To je natječaj koji je usmjeren za financiranje objekata za preradu ribe odnosno proizvoda ribarstva i akvakulture, objekte za maloprodaju (ribarnice) koje su fiksne, montažne ili mobilne. Kao treća mogućnost ulaganja iz drugog natječaja je za ulaganje u ugostiteljske objekte brze prehrane koji su mobilni ili montažni, a koji su temeljeni na proizvodima ribarstva i akvakulture.

Petra Aničić, voditeljica LAGUR-a Tramuntana izjavila je kako je LAGUR Tramuntana jedan od 14 LAGUR-a u Hrvatskoj. Na predstavljanju u Senju predstavila je prva dva otvorena FLAG natječaja s kojima su raspisali 55% vrijednosti lokalne razvojne strategije u ribarstvu.

Organizacija LAGUR Tramuntana je formalno partnerstvo privatnog, javnog i civilnog sektora koji djeluje na području Senja, Karlobaga, Raba i Novalje. Ciljevi LAGUR-a Tramuntane su da zajedno s lokalnim dionicima dogovore na koji način će se razvijati lokalno područje te da taj dogovor zapišu u lokalnu razvojnu strategiju u ribarstvu, da se ostvare određena sredstva za potporu projekata koji doprinose lokalnoj razvojnoj strategiji u ribarstvu te da kroz natječaj dodjeljuju sredstva za projekte koji doprinose ostvarivanju ciljeva LAGUR-a.

Rok za prijave na natječaje kreće od 3.2.2020., a više informacija možete pronaći na web stranicama LAGUR-a Tramuntana.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Nino Salkić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close