Lifestyle

LAG LIKA u Vrhovinama o razvoju lokalne strategije i potencijala

Lokalna akcijska grupa Lika jučer je održala radni sastanak u svrhu izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA za razdoblje 2014.-2020. u Općini Vrhovine. Sastanku su nazočili predstavnici javnog, gospodarskog i civilnog sektora s područja Općine Vrhovine s ciljem sudjelovanja u izradi SWOT analize, analize razvojnih potreba i potencijala područja LAG-a te predlaganja projekata koji će postati sastavni dio Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA 2014.-2020.

Ovo je jedan u nizu sastanaka koji će LAG LIKA idućih dana održati i u ostalim općinama i gradovima na području LAG-a LIKA.

Lokalna razvojna strategija je strateški dokument koji podrazumijeva definiranje ciljeva i strateških prioriteta te rangiranje aktivnosti koje treba poduzeti. U budućem razdoblju lokalna razvojna strategija će predstavljati osnovu za rad LAG-a te omogućiti davanje podrške i financiranje pojedinih projekata kod natječaja iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

LAG LIKA ovom prilikom je pozivao sve zainteresirane lokalne dionike da se uključe u izradu Lokalne razvojne strategije dostavom svojih projektnih prijedloga u skladu s pozivom objavljenim na službenim stranicama LAG-a LIKA.

Na sastanku je okupljenima predstavljen i petogodšnji projekt INTEGRA LIKA 2020 čiji je glavni cilj brendirati Liku i Hrvatsko Primorje kao globalno prepoznatljivu regiju, ekološki prihvatljivu s bogatom autohtonom gastronomskom ponudom, samoodrživim gospodarstvima i prirodnim ljepotama.

A kako su Sporazum o partnerstvu na ovom projektu uz Ličko-senjsku i Zadarsku županiju, potpisali svi gradovi i općine iz LAG-a LIKA kao i brojne ustanove pa tako i Općina Vrhovine, gospodin Tomislav Kovačević, voditelj LAG-a LIKA dodijelio je plaketu Općini Vrhovine koju je u ime Općine preuzeo zamjenik općinskog načelnika, gospodin Miroslav Mašić.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close