Vijesti

LAG LIKA nastavlja s Odborom za turizam na projektu INTEGRA LIKA 2020

Na sastanku Radne skupine za područje turizma osnovan je Odbor za turizam na projektu INTEGRA LIKA 2020 te je za predsjednika Odbora izabran Voditelj LAG-a LIKA, g. Tomislav Kovačević. Odbor je podijeljen u 3 radne skupine i to Radnu skupinu za projekt Stay 3 days in Lika, Radnu skupinu za komunikacijsku strategiju projekta te nastupa na tržište i Radnu skupinu za formiranje zajedničke platforme nacionalnih parkova, parkova prirode i pećinskog parka. Formirana je i uža Radna skupina za turizam na projektu INTEGRA LIKA 2020 zbog operativnijeg rada i formiranja zajedničkog stava svih uključenih dionika prema donositeljima strateških dokumenata.

Isti dan se sastala Radna skupina za područje sustava kvalitete i oznake regionalne kvalitete Lika Quality na projektu INTEGRA LIKA 2020. Formiran je Odbor za područje sustava kvalitete i oznake regionalne kvalitete Lika Quality na projektu INTEGRA LIKA 2020 te je za predsjednika Odbora izabran Voditelj LAG-a LIKA, g. Tomislav Kovačević. Odbor je podijeljen u 11 radnih skupina: Radna skupina za mliječne proizvode, Radna skupina za mesne proizvode, Radna skupina za rakije i sokove, Radna skupina za med, Radna skupina za džemove, Radna skupina za slastice i pekarske proizvode, Radna skupina za ugostiteljske objekte, Radna skupina za smještaj, Radna skupina za poljoprivredne proizvode, Radna skupina za voće i Radna skupina za rukotvorine i suvenire.

Sve formirane Radne skupine i dalje primaju članove koji su zainteresirani za uključivanje u rad i aktivan doprinos radu formiranih radnih skupina.

Zaključak današnjih sastanaka je potreba za zajedničkim radom na planiranju razvoja, promociji destinacije te brendiranjem područja Like i Podvelebitskog primorja. Krajnji cilj projekta INTEGRA LIKA 2020 je brandiranje Like i Podvelebitskog te podizanje gospodarskog razvoj Like i Podvelebitskog primorja kako bi postali europski prepoznatljiva, poželjna i ekološki prihvatljiva regija sa samoodrživim gospodarstvom.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close