Politika

Kustić napušta Sabor, Lika više nema niti jednog predstavnika u Hrvatskom saboru

“Ova funkcija u HNS-u je jako odgovorna, svjestan sam da ne mogu raditi odjednom tri stvari. Zato ću se odreći mjesta u Saboru, te se posvetiti HNS-u i svojoj Ličko-senjskoj županiji’, rekao je prije nekoliko dna predsjednik ličkog HDZ-a i novoizabrani izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić najavljujući svoj odlazak iz saborskih klupa.


S obzirom da je Marijan Kustić jedini saborski zastupnik koji dolazi iz Ličko-senjske županije, njegovim odlaskom, Lika je izgubila svog jedinog predstavnika u najvišem predstavničkom tijelu. Paradoksalno, u danima kada je Ličko-senjska županija bila u središtu pozornosti zbog prijevremenih izbora i kada su ju pohodili gotovo svi ministri koji su obećavali kako će Lika biti ubuduće biti u fokusu države, Lika do kraja ovog saziva Sabora neće imati zastupnika koji bi mogao zastupati interese njezinih građana u Hrvatskom saboru.

Kustiću je zastupnički mandat započeo 9. lipnja 2017. kao zamjeniku zastupnika Darka Milinovića, koji se posvetio dužnosti župana Ličko-senjske županije.

Kustić je Milinovića zamijenio i na čelu predsjednika HDZ-a Ličko senjske županije. Na izborima u rujnu prošle godine bio je jedini kandidat, jer je njegov donedavni protukandidat Darko Milinović, aktualni ličko-senjski župan i bivši dugogodišnji predsjednik Županijske organizacije, isključen iz HDZ-a te je izgubio pravo na kandidaturu.

U svom govoru tom prilikom istaknuo je kako mu je cilj da se u članstvo HDZ-a vrati pobjednički duh i ponos, te da svi zajedno, i oni koji jesu i oni koji nisu glasali za njega, izgrade budućnost stranke koja će pomoći „da se vrate kapitalna ulaganja i veliki infrastrukturni projekti u Ličko-senjsku županiju“.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close