Tech

Kupite li krivotvorinu sami ćete morati platiti njezino uništenje!

“Ne kupujte mačka u vreći” naziv je u utorak predstavljene nacionalne kampanje kojom se građane želi informirati kako prepoznati i zaštiti se od kupovine piratskih i krivotvorenih proizvoda koji mogu naštetiti njihovoj sigurnosti i zdravlju


U prostorijama Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo predstavljena je nacionalna kampanja o rizicima kupovine krivotvorenih i piratskih proizvoda putem Interneta “Ne kupujte mačka u vreći!”. Kampanju su organizirala nadležnia tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva.

Cilj kampanje je podići razinu svijesti građana o piratskim i krivotvorenim proizvodima koji se na internetu prodaju kao originalni proizvodi, upoznati ih sa svim pravnim, financijskim i zdravstvenim rizicima i mogućim štetnim posljedicama takve kupovine te ih informirati kako se zaštititi od kupovine takvih proizvoda.

Naime, kako je istaknula gđa. Ana Rački Marinković, zamjenica ravnateljice Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, “razvoj digitalnog tržišta i e-trgovine nose velike pogodnosti za današnjeg modernog potrošača kojem kupnja putem Interneta omogućava širinu izbora, uštedu vremena i jednostavnost dostave, no s obzirom da je pri kupovini na internetu puno lakše naići na krivotvorine, a teže ih je prepoznati, građani trebaju biti svjesni postojećih rizika i svakako im se savjetuje pojačan oprez. Stoga se ovom kampanjom građanima skreće pozornost na problem krivotvorina i piratstva, te im se savjetuje na koji način da umanje rizik od nesvjesne kupnje krivotvorenih ili piratiziranih proizvoda”.

Više čitajte na tportal.hr


 

Foto: loopassets.s3.amazonaws.comČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close