VijestiZdravlje

Kupanje u moru za vrijeme mjesečnice: Da ili ne?

Kada tijekom godišnjeg odmora započne mjesečnica, tuga i strah od kupanja duboko je usađen u ženske misli. Samo kupanje nije problem ako je more ugodno i ako se poštuju određena pravila.


Temperatura vode ne smije biti prehladna, prilikom kupanja trebaš imati osjećaj ugode, a prije ulaska u vodu apliciraj si tampon, savjetuje dr. sc. Ulla Marton.

Tampon treba promijeniti neposredno nakon izlaska iz mora, zajedno s kupaćim kostimom, i naravno pritom vodeći računa o higijeni ruku i kupaćeg kostima.

Žene s izrazito obilnim menstruacijama i s obilnim ugrušcima trebaju se konzultirati sa svojim liječnikom koji poznaje njihov ginekološki nalaz, no ukoliko se mogu zadovoljiti ”tehnički uvjeti”: promjena kupaćeg kostima, tampona i uložaka tijekom dana, u periodu kada menstrualno krvarenje pomalo jenjava (4, 5 i 6 dan ciklusa) ne postoje razlozi protiv kupanja  tijekom godišnjeg odmora.

Pročitajte više na zdravakrava.24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close