VijestiTurizam

Kulturni turizam u službi očuvanja baštine i razvoja ličkog turizma?

U četvrtak, 21. studenog s početkom u 10 sati strukovna grupa kulturnog turizma Županijske komore Otočac održat će plenarnu sjednicu  u HGK – Županijskoj komori Otočac.


Strukovna grupa kulturnog turizma djeluje pri HGK – Županijskoj komori Otočac, radi razvoja kontinentalnog područja Ličko-senjske županije kao cjelogodišnje kvalitetne i atraktivne destinacije, ali jednako tako i razvoja novog pogleda i novih sadržaja priobalnog područja, povećanja broja osviještenih posjetitelja, održivosti prostora, svijesti o očuvanju baštine, rasta kvalitete života stanovništva, te humanijeg turizma za domaće i strane posjetitelje.

Članice su trgovačka društva kojima je djelatnost vezana uz kulturni turizam i drugi gospodarski subjekti zainteresirani za problematiku kulturnog turizma, institucije u području kulturne i obrazovne djelatnosti te fizičke osobe koje u okviru svoje djelatnosti unapređuju kulturni turizam.

Nakon izbora predsjednika, zamjenika predsjednika i tajnika Strukovne grupe, održat će se i dvije tematske radionice – predavanja.

Romana Lekić, pročelnica Odjela  za turizam na Edward Bernays visokoj školi za komunikacijski menadžment u Zagrebu, govorit će o Obiteljskom poduzetništvu i kulturnoj baštini kao mogućnostima za razvoj kreativnog turizma, dok će predsjednica KUBS-a Baštinica Otočac Manja Kostelac-Gomerčić održati predavanje na temu Interpretacija baštine – interpretativno vođenje kao jamstvo očuvanja baštine (Kreativni narativi za jačanje destinacijskog brenda).

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov, YouTube screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close