Sport

Kuglački Klub Velebit; put od 5. do 1. Hrvatske lige

Tko god živi u Ličko-senjskoj županiji, čuo je za klub velikih uspjeha – “Kuglački klub Velebit”. Pročitajte više o tom klubu, njegovoj povijesti i planovima, te najvažnije, kako mu se priključiti ako ste spremni za nove izazove!

“Kuglački klub Velebit Otočac” osnovan je 1997.godine. U početku klub je imao dvadesetak članova od kojih se samo nekolicina bavila kuglanjem. Zahvaljujući prvom predsjedniku Srećku Žubriniću, kuglači Velebita su za početak dobili besplatno korištenje termina u kuglani Hotela Park u Otočcu.

Prvih sedam godina stjecali su iskustvo nastupajući u najnižem rangu, tadašnjoj 5. Hrvatskoj kuglačkoj ligi u kojoj su stjecali solidne uspjehe. Vodstvo kluba nije htjelo biti mali klub koji će nastupati u nižem rangu, već su napravili petogodišnji plan s kojim su započeli 2004.godine. Za samo nekoliko godina, 2007. su došli do druge Hrvatske lige u kojoj su 2009. napravili fantastičan uspjeh osvojivši ligu bez poraza te stekli pravo na dodatne kvalifikacije za ulazak u prvoligaško društvo u kojem se nalaze zadnjih pet godina s fantastičnim rezultatima za njihov grad i županiju.

Protekle sezone su napravili povijesni uspjeh nastupivši u europskom natjecanju u Bambergu (Njemačka) što je veliki uspjeh za klub iz naše županije u sportu koji nije popularan u Hrvatskoj.

Sve to treba zahvaliti dobrom vodstvu ekipe i pojačanjima koja su došla u proteklih par godina.

U redovima “Kuglačkog kluba Velebit Otočac” su i  mladi igrači iz Gospića: Zdravko Tonković koji je seniorski reprezentativac Hrvatske, i najmlađi član Ivan Nikšić koji se ističe svojim talentom te se nada ulasku u reprezentaciju.

“Kuglački klub Velebit Otočac” ima otvorena vrata za sve koji bi se okušali u treniranju ovog malog ali zanimljivog sporta. Za sve informacije možete se javiti na njihovu Facebook stranicu.

 

Tekst napisala: UL

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close