Događanja

KUD LIPA SINAC “Stoljetne pisme sa Gacke iz Like” uskoro na CD-u!

Kulturno umjetničko društvo “Lipa” iz Sinca najstarije je kulturno umjetničko društvo u Lici. Utemeljeno je 1923. godine kao tamburaški orkestar i već više od 95 godina njeguje kulturnu baštinu Sinca, Gacke i Like, ali i drugih krajeva Hrvatske


Zvone zvona svetog Ilije: Stoljetne pisme sa Gacke iz Like” naziv je albuma s pjesmama Sinca i šireg kraja koji će od idućeg tjedna biti dostupan slušateljima. Duži niz godina prikupljala se građa na terenu za ovaj nosač zvuka kulturno umjetničkog društva „Lipa“ iz Sinca. Stare narodne melodije i pjesme autora koji su ih darivali društvu čine specifičan glazbeni opus. Na albumu se nalaze pjesme čovjekoljubnog, rodoljubnog i bogoljubnog karaktera.

Posebno smo ponosni na stihove posvećene vremenu Domovinskog rata, a i na uvrštavanje u album pjesme Sjećanje na našu ljubav, koju su članovi ovog društva i ljudi bliski njima izdvojeni u tamburaški sastav izveli na Zlatnim žicama Slavonije u Požegi olujne 1995. godine, poručuju iz KUD-a Lipa Sinac.

Za glazbenu produkciju je zaslužan poznati domaći glazbenik Zdenko Hršak Zdenna, a pjesme su snimane u studiju Baraka u Otočcu.

 


 

Komentari

Komentara


Izvor: Jasna Ilić/LIKACLUB | Foto: wikimedia commons

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close