Ličko-senjska županijaKultura

KUD “Lipa” Sinac pali treću adventsku svijeću u Otočcu

KUD "LIPA" SINAC

KUD Lipa Sinac pali treću adventsku svijeću u centru njihovog dekanata Otočcu 11. prosinca 2021. Službu riječi služit će otočki župnik monsinjor Tomislav Šporčić.


KUD “Lipa” Sinac nastao je iz Tamburaškog orkestra “Lipa” Sinac koji je osnovan 1923. godine time je najstarije takvo društvo na području Ličko-senjske županije, a i jedno od najstarijih društava domovine nam Hrvatske.
Kontinuirano rade na širenju glazbene kulture, usmene i ine baštine Sinca, Gacke doline, Like i drage Domaje.
Uz svjetovne pjesme njeguju i duhovnu glazbu. U svojoj župi tradicionalno sviraju na svetim misama o Uskrsu, Badnjaku i o danu župe svetog Ilije Proroka.
Zajedno sa Zavičajnim društvom “Sinac” iz Zagreba i gostima održavaju u župi Presvetog Trojstva u Otočcu godišnji koncert Korizmene note pasionske baštine “Sinac pod križem”. Ove godine gost je trebao biti ansambl LADO, ali je njihov koncert premješten u došašće.
Također zajedničkim snagama pri posjeti Hrvatima u Domovini i svijetu redovno kad god prilike dopuštaju sudjeluju na svetim misama u župama domaćina.
U svom mjestu svake godine postavljaju adventski vijenac u parku akademika Čulinovića.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Jasna Ilić

Povezane objave

Back to top button
Close